Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Την… έζωσαν τα φίδια – Ο ΟΦΗ “δάγκωσε” την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Μάντζιος άνοιξε λογαριασμό στο Γεντί Κουλέ, σκόραρε δύο φορές και μαζί με τον Σουμπίνιο οδήγησαν τον ΟΦΗ σε θριαμβευτική νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1. Ο Μπέλεκ μείωσε σε 2-1 δίνοντας προσωρινά ελπίδες στην Ένωση, που προδόθηκε από την άμυνα της.
Δείτε το LIVE του αγώνα
Αντικυβερνητικό πανό και στο ΟΦΗ-ΑΕΚ

Αποδοκίμασαν τους παίκτες της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο

Φεύγουν όλοι απ’την ΑΕΚ – Αποκάλυψαν ότι είχαν υποβάλει παραιτήσεις

Οι Κρητικοί είχαν πλάνο και προσανατολισμό στο παιχνίδι τους, εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ και έφτασαν σε μία μεγάλη και δίκαιη νίκη. Η Ένωση είχε την κατοχή αλλά δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει τον Κάρολ.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο ματς είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και έψαξε το γρήγορο γκολ. Αυτό το βρήκε με τον Βαγγέλη Μάντζιο που σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των κρητικών στο 12′. Ο Παπουλής έβγαλε την ασίστ και ο διεθνής στράικερ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Αραμπατζή.
 
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μάντζιο στο 19′ αλλά το σουτ του από καλή θέση έφυγε άουτ.
 
Νωρίτερα ο Σιαλμάς είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μανωλά που έκανε την κεφαλιά πάσα.
 
Από τα μισά του ημιχρόνου και μετά η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και απείλησε την εστία του Κάρολ κυρίως με στημένες φάσεις. Το φάουλ του Λεονάρντο στο 25′ πέρασε λίγο άουτ.
 
Ο διαιτητής Στυλιαράς στο 27′ μιμήθηκε τον Μήτσιο στο ΟΑΚΑ και διέκοψε τον αγώνα για κατέβει πανό με αντικυβερνητικό μήνυμα. Το πανό δεν κατέβηκε αλλά κρύφτηκε κατά το ήμισυ οπότε το ματς συνεχίστηκε μετά από 3 λεπτά.
 
Ο Κάρλος με ωραία εκτέλεση φάουλ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Κάρολ αντέδρασε ενώ η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 44′. Ο Λυμπερόπουλος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΟΦΗ. Ο Σουμπίνιο με όμορφη ενέργεια έφτασε σε θέση βολής και με σουτ νίκησε τον Αραμπατζή στο 49′ δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Η ΑΕΚ παρά το 2-0 δεν τα παράτησε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Λυμπερόπουλος την έβαλε ξανά στο ματς. Ο Λεονάρντο πάσαρε στον Μπέλεκ ο οποίος σούταρε και είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο “Λύμπε” δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
 
Στα επόμενα λεπτά η Ένωση έψαξε την ισοφάριση αλλά ξέχασε την άμυνα της. Τα λάθη κυρίως του Μανωλά δεν στοίχισαν σε δύο περιπτώσεις, όμως στο 81′ άπαντες απουσίαζαν και έτσι ο Μάντζιος δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να σφραγίσει τη νίκη του ΟΦΗ.
 
Οι Κρητικοί πήραν μία μεγάλη και δίκαιη νίκη και έφτασαν στους 8 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ υποχρεώθηκε στη δεύτερη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλατζιτς, Μποντορ (73′ Ζόρντι), Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (63′ Λόπεθ), Σουμπίνιο (84′ Καμπάνταης).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας (84′ Γκέντσογλου), Καφές, Κάρλος (46′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46′ Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε