Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Της “έκλεισε” το σπίτι ο Φορλάν

Οι παίκτες της Ουρουγουάης πανηγυρίζουν το δεύτυερο γκολ του Φορλάν
Οι παίκτες της Ουρουγουάης πανηγυρίζουν το δεύτυερο γκολ του Φορλάν, ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ουρουγουάη νίκησε με το εντυπωσιακό 3-0 τη Νότια Αφρική και την έθεσε ουσιαστικά εκτός μάχης. Οι Λατινοαμερικάνοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και χάρη στα δύο γκολ του Φορλάν έκαναν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση τους στους “16”.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Νότια Αφρική όπως όλα δείχνουν θα γίνει η πρώτη διοργανώτρια που θα μείνει εκτός από την πρώτη κιόλας φάση. Οι παίκτες του Περέιρα έδειξαν και στο δεύτερο ματς τις χτυπητές αδυναμίες τους στη δημιουργία και από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ έκαναν ελάχιστες ευκαιρίες στην εστία του Μουσλέρα.

 
Οι Ουρουγουανοί πήραν μία δίκαιη και καθαρή νίκη με 3-0. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αφού πρώτα έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ευκαιρίες του Σουάρες, κατάφεραν να σκοράρουν με το τυχερό τέρμα του Φορλάν ο οποίος σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μοκοένα και κατέληξε στην εστία του Κούνε.
 
Όλοι περίμεναν την αντίδραση των Αφρικανών αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα η Ουρουγουάη συνέχισε να πιέζει και τα πάντα κρίθηκαν στο 77′ όταν ο Σουάρεζ ανατράπηκε από τον Κούνε και ο Μπουζάκα έδειξε το σημείο του πέναλτι στέλνοντας τον τερματοφύλακα της Αφρικής στα αποδυτήρια.
 
Ο Φορλάν σημείωσε το δεύτερο τέρμα του, έγινε ο πρώτος παίκτης με 2 γκολ στο Μουντιάλ και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.
 
Στις καθυστερήσεις ο Αλβάρο Περέιρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ουρουγουάης με κοντινό πλασέ.

Ν. Αφρική: Κούνε, Γκάσα, Μοκοένα, Τσαμπαλάλα, Εμφέλα, Πίεναρ (79′ Τζόσεφ), Μοτίσε, Λετσολονιάνε (57′ Μορίρι), Ντιγκατσόι, Κουμάλο.
 
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φούτσιλε (71′ Αλβάρο Φερνάντες), Καβάνι (89′ Φερνάντες), Σουάρεζ, Φορλάν, Αλβάρο Περέιρα, Πέρεζ (90′ Γκαργκάνο), Μάξι Περέιρα, Ρίος.
Η βαθμολογία του 1ου ομίλου
 
Ουρουγουάη 4 (2αγ)
Γαλλία 1(1αγ)
Μεξικό 1 (1αγ)
Νότια Αφρική 1 (2αγ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε