Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ελ Κλάσικο της δεκαετίας

Ως το ματς της χιλιετίας χαρακτηρίζουν οι Ισπανοί το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα
Ως το ματς της χιλιετίας χαρακτηρίζουν οι Ισπανοί το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα φιλοξενηθεί ίσως το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια των μετεγγραφών Ρεάλ κόντρα στη Μπαρτσελόνα την καλύτερη ομάδα του κόσμου και όποιος αντέξει. 

Ένας αγώνας που εκτός όλων των άλλων θα κρίνει εν πολλοίς και τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ρεάλ έχει μεγαλύτερο κίνητρο από την αντίπαλο της αφού ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει για να σώσει μία σεζόν που έχει ξοδέψει ένα τσουβάλι λεφτά είναι το πρωτάθλημα. Εκτός αυτού θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες που μετρά απέναντι στην Μπάρτσα.

Το περυσινό 2-6 κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει και αυτό θα αποτελέσει οδηγό για την Μπαρτσελόνα η οποία θέλει να πάρει δύο τρόπαια φέτος μέσα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου. Το πρώτο σήμερα, γιατί κακά τα ψέματα ο νικητής του Κλάσικο θα πάρει και τον τίτλο παρά το ότι απομένουν άλλες 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, και το δεύτερο στις 22 Μαΐου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Μπερναμπέου.

Η παράδοση δείχνει Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο λόγο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Μπερναμπέου. Σε 79 αγώνες μετράει 50 νίκες έναντι μόλις 15 της Μπαρτσελόνα. 

Συνολικά σε 159 παιχνίδια για το πρωτάθλημα η βασίλισσα της Ευρώπης έχει 68 νίκες, η Μπαρτσελόνα 61 και 30 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.

Ρονάλντο vs Μέσι

Τα δύο μεγάλα αστέρια των ομάδων θα έχουν όπως είναι λογικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πορτογάλος έχει να αντιμετωπίσει την πρώτη πολύ μεγάλη πρόκληση με τη φανέλα της Ρεάλ. Όλοι περιμένουν από αυτόν να πάρει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγήσει στο θρίαμβο. 

Από την άλλη υπάρχει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Χατ-τρικ απέναντι στη Βαλένθια, 4 γκολ κόντρα στην Άρσεναλ και εμφανίσεις που αναγκάζουν τους πάντες να τον συγκρίνουν με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι παίκτες της Ρεάλ θα προσπαθήσουν να τον περιορίσουν όπως έκαναν στο πρώτο ματς αλλά δεν δεν θα είναι εύκολο εκτός κι αν επιστρατεύσουν τις κλωτσιές…

 

Προβλήματα και για τους δύο

Ο παίκτης που έκρινε το ματς του πρώτου γύρου, ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Μπαρτσελόνα αφού δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αποκλείστηκε από την αποστολή. Εκτός έμεινε και ο Αμπιντάλ.

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα:

Βαλντές, Πίντο, Πικέ, Πουγιόλ, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκεζ, Μάξουελ, Τσιγκρίνσκι, Τουρέ, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Γένφρεν, Μέσι, Ανρί, Πέδρο, Κρκιτς

Ούτε από την Ρεάλ λείπουν τα προβλήματα. Ο Κακά δεν κατάφερε να τεθεί στη διάθεση του Πελεγκρίνι και έτσι θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού. Αντίθετα Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος είναι 100% έτοιμοι.

Η αποστολή της Ρεάλ

Kασίγιας, Ντούντεκ, Αρμπελόα, Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Γκαράι, Μέτζελντερ, Μαρτσέλο, Γκάγκο, Τσάμπιο Αλόνσο, Μ. Ντιαρά, Λ. Ντιαρά, Γκούτι, Γκρανέρο, Φαν ντερ Φάαρτ, Ρονάλντο, Ραούλ, Ιγκουαϊν, Μπενζεμά

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Αλμπιόλ, Γκαράι, Αρμπελόνα, Ντιαρά, Αλόνσο, Φαν Ντερ Φάαρτ, Μαρσέλο, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Μιλίτο, Μάξουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο, Ανρί, Μέσι.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον Σκάι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε