Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Το Μουντιάλ των Λατίνων

Το Μουντιάλ των Λατίνων
Από τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι τέσσερις είναι από την Λατινική Αμερική και έχουν αρκετές πιθανότητες να φτάσουν όλες στα ημιτελικά. Ξεχωρίζουν οι προημιτελικοί Ολλανδία – Βραζιλία και Γερμανία – Αργεντινή.
Πρώτη δύναμη, λοιπόν, η Νότια Αμερική με 4 ομάδες, ενώ δεύτερη είναι η Ευρώπη με τρεις ομάδες. Οι ελπίδες ολόκληρης της Αφρικής έχουν συγκεντρωθεί πάνω στην Γκάνα, η οποία πλέον αγωνίζεται με την δύναμη του γηπεδούχου. Στις 2 Απριλίου η Ολλανδία κοντράρεται με την Βραζιλία σε ένα από τα σπουδαιότερα ζευγάρια μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Η σελεσάο είναι το φαβορί, ωστόσο, ο ίδιος ο Ντούνγκα μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τους “οράνιε” που πάντα είναι επικίνδυνοι και ψάχνουν εδώ και χρόνια μία σημαντική διάκριση.
 
Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα η Ουρουγουάη κοντράρεται με την Γκάνα στο ντέρμπι των αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες έχει δώσει καλύτερα δείγματα και είναι το φαβορί απέναντι στους Γκανέζους που για πρώτη φορά στην ιστορία τους φτάνουν στους “8”.
 
Το Σάββατο, 3 Απριλίου, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αργεντινή. Ένα ζευγάρι που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως πρόωρος τελικός και αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια φιλάθλους μπροστά από τις τηλεοράσεις τους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Ισπανία θα κληθεί να περάσει στα ημιτελικά πετώντας εκτός διοργάνωσης την πάντα αξιόμαχη Παραγουάη.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό από τα ζευγάρια δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε κανέναν αν η τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελείται από ομάδες της Λατινικής Αμερικής σε ένα μίνι Κόπα Αμέρικα.
 
Ελπίδα πολλών είναι να δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία έναν τελικό ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Ένα σενάριο που είναι πιθανό αφού οι δυο ομάδες δεν βρίσκονται στα ημιτελικά. Ο νικητής του Βραζιλία – Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ουρουγουάη – Γκάνα και ο νικητής του Γερμανία – Αργεντινή θα κοντραριστεί με τον νικητή του Παραγουάη – Ισπανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε