Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Το NewsIt στην Κωσταντινούπολη: Ιστορικές στιγμές σε ιστορικό… παλάτι

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το NewsIt βρέθηκε στο Σιραγκάν Πάλας, εκεί όπου μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Δείτε φωτογραφικό υλικό και διαβάστε για την ιστορία του πανέμορφου κτηρίου.

Αποστολή NewsIt στην Κωνσταντινούπολη: Νικήτας Δρόσος

Όλοι γλυκοκοιτάζουν την κούπα – Αποφασισμένοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Η συνέντευξη Τύπου του φετινού φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, είχε κυριολεκτικά τόνους χλιδής. Οι πρωταγωνιστές μίλησαν σε μία από τις 50 αίθουσες αίθοθυσες συνεδριάσεων του παλατιού Σιραγκάν.

ΦΩΤΟ NewsIt

Το παλάτι Σιραγκάν χτίστηκε μεταξύ του 1863 και 1867 για τον Σουλτάνο Αμπτουλαζίζ, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Νιγκογκάγιος Μπαλαγιάν και το έργο ολοκλήρωσαν οι γιοι του Σαρκίς και Χαγκόπ. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι το τελευταίο αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής του, μιας εποχής που οι Σουλτάνοι επέλεγαν τους αρχιτέκτονες και προσπαθούσαν ο ένας να αποδείξει στον άλλον μεγαλύτερη χλιδή.

ΦΩΤΟ  NewsIt

Από το 1989 και έπειτα, το σεράι πέρασε στην ιδιοκτησία των επιχειρήσεων “Κεμπίνσκι” και έγινε ξενοδοχείο με μερικές από τις πιο πολυτελείς σουίτες στον κόσμο. Υπάρχουν γκουρμέ εστιατόρια στις εγκαταστάσεις του και είναι στις όχθες του Βοσπόρου. Αποτελεί δείγμα πολυτέλειας στην κοσμοπολίτικη πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ καθημερινά διοργανώνονται τουριστικές ξεναγήσεις δίνοντάς του και τον χαρακτήρα μουσείου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε