Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Το ΣτΕ θα κρίνει τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΕΟΕ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας προσέφυγαν δέκατρεις εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και απόφαση με την οποία να αναστέλλονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ.

Στις εκλογές αναδείχθηκε πρόεδρος ο Σπύρος Καπράλος. Μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι ο Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη), ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο Ιωάννης Σγουρός και οΠέτρος Συναδινός.

Όπως εξιστορούν, υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου σε νοσοκομείο, ο προεδρεύων της Επιτροπής Λάμπης Νικολάου απέστειλε e – mail στο οποίο έγραφε ότι οι εκλογές θ’ αναβληθούν.

Ωστόσο 14 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα.

Στην προσφυγή υποστηρίζεται πως παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκλιση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες. Επιπλέον αναφέρεται πως παραβιάστηκε ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και οι καταστατικές αρχές της ΕΟΕ.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε