Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το φανελάκι που γίνεται μνημείο!

Το φανελάκι που φορούσε ο Αντρες Ινιέστα στον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία και το οποίο ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο αρχηγό της Εσπανιόλ, Ντάνι Χάρκε αποφασίστηκε να κοσμεί το στάδιο των Καταλανών.
Ο μέσος της Μπαρτσελόνα, όταν σκόραρε το μοναδικό τέρμα του τελικού, λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του, έβγαλε την μπλούζα του και έδειξε ένα φανελάκι από μέσα με το σύνθημα “Dani Jarque siempre con nosotros” που σημαίνει: “Ντάνι Χάρκε θα είσαι πάντα μαζί μας”.
 
Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν αφιερωμένο από τον άσο των “μπλαουγκράνα” στον φίλο του και πρώην αρχηγό της Εσπανιόλ, Χάρκε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 26 ετών κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας προετοιμασίας της ομάδας του στην Ιταλία, τον Αύγουστο του 2009.
 
“Χωρίς αμφιβολία θα γίνει ένα από τα πιο πολύτιμα και θαυμαστά εκθέματα στο γήπεδό μας. Με αυτή τη χειρονομία, ο Ινιέστα κέρδισε μία θέση στις καρδιές όλων των οπαδών της Εσπανιόλ”, τόνισε η διοίκηση της Εσπανιόλ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.
 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως ο Ινιέστα έδωσε το συγκεκριμένο φακελάκι στους διοικούντες την Εσπανιόλ τον περασμένο Νοέμβριο και τοποθετήθηκε δίπλα στην αναμνηστική τοιχογραφία του Χάρκε στο γήπεδο. Οι επισκέπτες μπορούν να το δουν κατά τη διάρκεια των ημερών που υπάρχουν αγώνες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων που γίνονται στο “Κορνέλα-Ελ Πρατ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε