Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το κατά Λουκάν… τρίποντο

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Με το εκπληκτικό γκολ του Βύντρα ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ, στο άδειο ΟΑΚΑ, κρατάει τους τρεις βαθμούς και τη διάθεση του Σισέ. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι στους πράσινους και την κακή παράδοση.

Η απουσία του κόσμου δεν επηρέασε καθόλου τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια οι οποίοι μπήκαν πολύ ζεστοί στο ματς και έφτασαν ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ. Εκφραστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού ήταν ο Σισέ που “βομβάρδιζε” από κάθε απόσταση τον σταθερότατο Κρέσιτς.
 
Σε όλες τις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά και χρειάστηκε να αναλάβει δράση ο Λουκάς Βύντρα για να ανοίξει το σκορ. Ο διεθνής αμυντικός με καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.
 
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, είχε δοκάρι με τον Σισέ στο 28′ και κάπου εκεί φάνηκαν τα πρώτα σημάδια αντίδρασης του ΠΑΟΚ.
 
Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοση του, κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα και έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία με τον Κοντρέρας στο 34′.
 
Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης λόγω διαμαρτυρίας.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό, οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και έτσι το θέαμα ήταν πολύ κατώτερο.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πρώτο αξιόλογο σουτ έγινε στο 73′ όταν ο Βιεϊρίνια απείλησε τον Τζόρβα ο οποίος αντέδρασε σωστά.
 
Ο Σισέ προσπάθησε στο 84′ να σφραγίσει τη νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά ο Κρέσιτς τον νίκησε και πάλι.
 
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 86′ όταν ο Φωτάκης με κεφαλιά σημάδεψε εστία, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε.
 
Ο Παναθηναϊκός έμεινε ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε με το δεξί τον αγωνιστικό μαραθώνιο που έχει μπροστά του. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 5 βαθμούς και βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.
 
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σισέ, Λουίς Γκαρσία (78′ Δημούτσος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (60′ Σιμάο), Βύντρα, Καραγκούνης (66′ Μαρίνος), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία (68′ Φωτάκης), Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (68′ Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (80′ Φιλομένο), Σακελλαρίου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε