Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το κίνητρο και η άμυνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μάκης Χάβος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συμφώνησαν πως πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, στον αγώνα της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ αναφέρθηκαν και στο κίνητρο των ποδοσφαιριστών του “δικεφάλου”.

Αναλυτικά, ο Μάκης Χάβος μίλησε για:

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και η ομάδα μας είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει μία μεγάλη ομάδα. Στην Ευρώπη έχουμε δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και θέλουμε να αποδείξουμε πως δεν φτάσαμε τυχαία εδώ. Τα ματς αυτά δίνουν από μόνα τους κίνητρο στους παίκτες. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς και να χαρούν οι φίλαθλοί μας γιατί το αξίζουν. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50».

-τον αγωνιστικό προσανατολισμό του ΠΑΟΚ: «Στα ευρωπαϊκά ματς είναι σημαντικό για μία ομάδα να διασφαλίζει την αμυντική λειτουργία της. Όταν η ίδια η UEFA έχει βγάλει τον ΠΑΟΚ ομάδα του 1-0, εγώ γιατί να το αλλάξω; Ο κόσμος έχει τεράστια υπομονή, εδώ και χρόνια, όχι τώρα μόνο. Περιμένω την ΤΣΣΚΑ να παίξει επιθετικά».

-το αν επηρεάστηκε από την ποινή δίμηνης απαγόρευσης στα γήπεδα: «Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου».

-την παρουσία των Βιτόλο, Λίνο και Ίβιτς στην αποστολή: «Όποιος παίκτης είναι στην αποστολή, μπορεί να αγωνιστεί. Ο Ίβιτς είναι έτοιμος, ο Λίνο δεν έχει ένα πρόβλημα που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή, αλλά αύριο θα το αξιολογήσουμε καλύτερα».

-τις απουσίες των Βάγκνερ Λοβ και Κεϊσούκε Χόντα: «Είναι ποιοτικοί παίκτες, αλλά ακόμη κι αν δεν παίξουν είναι τόσο μεγάλο και καλό το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, που όποιος κι αν αγωνιστεί θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος».

-το αν μπόρεσε να διαμορφώσει άποψη για την ΤΣΣΚΑ: «Παρακολουθήσαμε την ΤΣΣΚΑ σε τρία φιλικά. Από τη στιγμή που δεν είχε εγχώριες υποχρεώσεις κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τονίζοντας πως η ομάδα του τα έχει καταφέρει περίφημα πολλές φορές φέτος όταν έφερε το ρόλο του αουτσάιντερ.

Αναλυτικά, ο Έλληνας επιθετικός μίλησε για:

-τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ: «Οποιαδήποτε ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε σε αυτή τη φάση θα ήταν δύσκολη. Ο θεσμός του Europa League είναι δύσκολος. Η ΤΣΣΚΑ έχει κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχουν τις λύσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα και δεν λέει κάτι ότι είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Θέλει προσοχή από την πλευρά μας, να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και σε καλή μέρα».

-τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα: «Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έρθουν συνεχείς νίκες ή ήττες. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν γυρίζουμε πίσω για να μας επηρεάσουν τα δύο άτυχα αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε μία πρόκληση μπροστά μας σε αυτά τα δύο ματς και είμαστε αισιόδοξοι. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη διαφέρουν από αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό που προσέχουμε περισσότερο είναι να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα κι εφόσον το καταφέρουμε αυτό, έχουμε την ποιότητα να κάνουμε κάτι στην επίθεση».

-το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του στο ματς της Τούμπας: «Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι με κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν περάσουμε μετά τα δύο ματς. Θα είναι μία μεγάλη επιτυχία. Θα παλέψουμε κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα είναι αποτυχία, αλλά δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Θέλουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις και αν μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άγχος, παρά μόνο σε φυσιολογικά πλαίσια. Είναι δύο παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να το χαρούμε κι αν περάσουμε θα είναι μία ακόμη μεγάλη επιτυχία φέτος στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ είναι καλή ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ, αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας».

-τη διαφορά στο μπάτζετ των δύο ομάδων: «Όταν υπάρχουν μεγάλα μπάτζετ υπάρχουν και καλοί παίκτες. Πολλοί χαρακτηρίζουν μία ομάδα φαβορί πριν τα παιχνίδια, αλλά εμείς έχουμε δείξει φέτος πως δεν περνά πάντα το φαβορί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-το αν θα ήθελε να σκοράρει περισσότερο στην Τούμπα ή στη Μόσχα: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα και να πετυχαίνεις τους στόχους της. Φυσικά και θα ήθελα να σκοράρω, αλλά δεν είναι πρωταρχικός στόχος για μένα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε