Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μήνυμα του Ζαρντίμ στον Φερέιρα – “Εμείς θα κερδίζουμε πάντα”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στον “ερυθρόλευκο” πάγκο, αναφέρθηκε στους στόχους τους αλλά και στον συμπατριώτη του, Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ:

Για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει:

«Πάντα δουλεύω το κομμάτι της φυσικής κατάστασης μαζί με εκείνο της τακτικής και της τεχνικής. Για εμένα δεν υπάρχουν ξεχωριστοί τομείς στους οποίους δουλεύεις. Πρέπει αυτές οι δουλειές να γίνονται μαζί, αν και πιστεύω ότι από αυτές τις ασκήσεις που κάναμε έως τώρα ένα μεγάλο κομμάτι ήταν φυσική κατάσταση».

Για το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του και τις κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες:

«Είναι δύσκολο να πει κανείς έπειτα από τρεις μέρες μόνο μία ειλικρινή άποψη για το πώς είναι το επίπεδο της ομάδας. Εγώ τώρα δουλεύω για να βελτιωθούν στη φυσική κατάστασή τους και στο τέλος του πρώτου σταδίου θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν πώς είναι όλοι οι παίκτες, σε τι επίπεδο βρίσκονται. Τότε θα έχω τη δυνατότητα να πάρω μία απόφαση».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Θέλω να κερδίζω. Να κερδίζω και να πάρω το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και φυσικά να περάσουμε τη φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο που έχω αυτή τη στιγμή για την καριέρα μου», τόνισε ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Για το ρόστερ του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν:

«Σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν όλοι οι παίκτες. Εμείς θέλουμε μία ισορροπημένη ομάδα και μία καλή ομάδα. Γι’ αυτό χρειάζεται να μην είναι πολλοί οι παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι όμως νωρίς ακόμη να συζητήσουμε για αυτό το θέμα. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι υπάρχει στο ρόστερ μας και μετά να αποφασίσουμε».

Για την πιθανή μεταγραφή του Άλαν Ρουίς:

«Δεν είπα ότι απαραιτήτως χρειαζόμαστε παίκτες. Είπα ότι θα δούμε το ρόστερ μας και αν θα χρειαστούμε παίκτες, αφού από πέρυσι έφυγαν κάποιοι από τους παίκτες που είχαμε. Και εν τέλει, εάν μπορούμε να καλύψουμε αυτά που χρειαζόμαστε με παίκτες που έχουμε ήδη στο ρόστερ, γιατί να αγοράσουμε άλλους;».

Για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας:

«Στο κέντρο της άμυνας δεν έχουμε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Αβραάμ, ο Μαρκάνο, ο Μέλμπεργκ. Οπως και στα χαφ, όπου δεν υπάρχουν πλέον ο Ορμπάιθ και ο Μακούν. Σίγουρα στο κέντρο της άμυνας θα πρέπει να ψάξουμε κάποιον παίκτη! Πιστεύω ότι μπορεί να χρειαστούμε έναν παίκτη στα χαφ. Θα το δούμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας τον Μακούν και τον Ορμπάιθ, οπότε θα δούμε αν θα χρειαστούμε έναν παίκτη εκεί».

Για τους τερματοφύλακες, αν ο Μέγιερι και ο Κάρολ ξεκινούν από την ίδια αφετηρία:

«Οχι μόνο οι τερματοφύλακες. Ολοι οι παίκτες αρχίζουν από το μηδέν εδώ που είμαστε. Για εμένα είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο και θα παίξουν εν τέλει οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν μία καλύτερη εικόνα στον Ολυμπιακό».

Για το αν έχει μιλήσει με τον συμπατριώτη του, Ζεσουάλντο Φερέιρα:

«Οχι», ήταν η ξεκάθαρη απάντησή του, αλλά στην προτροπή να στείλει ένα μήνυμα στον συμπατριώτη του, είπε «εμείς θα κερδίζουμε πάντα».

Για το μήνυμα που θέλησε να στείλει στους παίκτες του:

«Θα ήθελα παράλληλα να στείλω ένα μήνυμα προς τους παίκτες μας. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας να καταλάβουν τη μεθοδολογία της προπόνησης που κάνω, και πραγματικά μέχρι στιγμής κάνουν πολύ καλή δουλειά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε