Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Το μπάσκετ κέρδισε, η διαιτησία…έχασε – Φωνάζουν οι “αιώνιοι” (VIDEO)

Το μπάσκετ κέρδισε, η διαιτησία…έχασε – Φωνάζουν οι “αιώνιοι” (VIDEO)

Ο δεύτερος τελικός της Α1 μπάσκετ ήταν συγκλονιστικός. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στις λεπτομέρειες και ισοφάρισε τη σειρά. Την επομένη του ντέρμπι η κουβέντα για τη διαιτησία έχει φουντώσει με τις δύο ομάδες να έχουν, δικαιολογημένα, παράπονα.

Ίβκοβιτς κατά διαιτησίας: Δεν ήταν στο επίπεδο του τελικού

Απάντηση από Ομπράντοβιτς για τη διαιτησία

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο Παναθηναϊκός

Έξαλλος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν ότι είναι οι κορυφαίες της Ευρώπης. Προσέφεραν σούπερ θέαμα και στο δεύτερο τελικό της Α1 μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 81-79 και να φέρνει τη σειρά στα ίσα.

Η γκρίνια πάντως δεν θα τελειώσει ποτέ στην Ελλάδα. Μετά το τέλος του ματς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία, τον ακολούθησε λίγο αργότερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έτσι η κουβέντα έφυγε από τα αγωνιστικά και πήγε δυστυχώς στους διαιτητές.

Οι άρχοντες του αγώνα έκαναν λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Το “διαιτητόμετρο” δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη για να ξέρει κάποιος αν το ματς κρίθηκε από τις αποφάσεις των διαιτητών. Το θέμα είναι ότι μετά από 2 σουπερ τελικούς οι οποίοι έγιναν μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, η κουβέντα επικεντρώνεται, ως συνήθως, όχι στους πρωταγωνιστές αλλά στους κομπάρσους.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για τα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όταν φορτώθηκαν με πολλά φάουλ κυρίως οι γκαρντ της ομάδας αλλά και για δύο φάσεις στα τελευταία λεπτά του ματς. Διαμαρτύρεται για φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ 50 δεύτερα πριν τη λήξη που θα έστελνε στις βολές τον Πρίντεζη αλλά και για τη γραμμή που πατάει ο Διαμαντίδης 10 δεύτερα πριν το τέλος.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπατίστ κάρφωσε και έγραψε το 81-78. Δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τα σφυρίγματα στην τελευταία περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός πήρε από πολύ νωρίς το μπόνους των βολών, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν το πήρε ποτέ. Επίσης οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται για το καλάθι του Διαμαντίδη που δεν μέτρησε στο 74-66, αν και ο Ντόρσεϊ έκοψε τη μπάλα ενώ αυτή είχε χτυπήσει στο ταμπλό. Επίσης ισχυρίζονται ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ του Χάινς στον Γιασικεβίτσιους και όχι αμυντικό όπως έδωσαν οι διαιτητές ενώ αναφέρουν ότι θα έπρεπε να έχει δεχτεί τεχνική ποινή ο Ίβκοβιτς που όπως φαίνεται στην φωτογραφία μπήκε μέσα στο πάρκε, διαμαρτυρόμενος.

Δείτε βίντεο με κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι που μάζεψε το gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε