Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Λαμ και ο Μπίρχοφ χαρακτήρισαν τους Αργεντίνους ευέξαπτους και παρορμητικούς.Ο Σβαϊστάιγκερ στάθηκε στην κακή κατάσταση των Ντεμικέλις, Ντι Μαρία και ο Μαραντόνα για τη νευρικότητα των “πάντσερ”. Το χταπόδι-μέντιουμ, πάντως, ψηφίζει Γερμανία.

Ο προημιτελικός ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή πλησιάζει και τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει ένας πόλεμος δηλώσεων που έχουν σκοπό κυρίως να πλήξουν ο ένας την ψυχολογία του άλλου.
 
Είχα αντιμετωπίσει πολλούς παίκτες από την Αργεντινή κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είναι φιλικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι, αλλά μέσα στο γήπεδο μεταμορφώνονται. Γίνονται εριστικοί και παρορμητικοί και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε”, τόνισε ο Μπίρχοφ, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και ο Λαμ να ρίξει περισσότερο “λάδι στη φωτιά”. “Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Οι αντίπαλοί μας είναι ευέξαπτοι, συχνά δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε πώς θα αντιδράσουν όταν θα βρεθούν πίσω στο σκορ. Οι Αργεντινοί δεν ξέρουν να χάνουν”, ήταν τα λόγια του αρχηγού της “νάσιοναλμανσάφτ”.
 
Την γερμανική πρόκληση ολοκλήρωσε ο Μπάστιαν Σβαϊστάιγκερ που κατηγόρησε τους Αργεντινούς για έλλειψη σεβασμού τονίζοντας ότι τους αρέσει να προκαλούν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κακή αγωνιστική κατάσταση των Ντεμικέλις και Ντι Μαρία.
 
Όλα αυτά δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τον Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος στην συνέντευξη τύπου έδωσε το δικό του “σόου”.
 
Δεν έχουμε χρόνο για να σκεφτόμαστε τον Σβαϊνστάιγκερ. Τα παιδιά σκέφτονται να βγούνε στο γήπεδο και να πάρουν ρεβάνς για το 2006. Δεν με νοιάζει το τι λένε για τα πέναλτι, τα βρώμικα χτυπήματα ή ότι δε ξέρουμε να χάνουμε… Δε μας ενδιαφέρει. Σε κάθε αναμέτρηση εξελίσσεται μια διαφορετική ιστορία και αυτή επίσης θα είναι διαφορετική. Στην παρούσα φάση θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθούμε και να παίξουμε μπάλα”, ανέφερε ο τεχνικός της “αλμπισελέστε” που προκάλεσε με τη σειρά του τον μέσο της Μπάγερν.

“Τι σου συμβαίνει Σβαϊνστάιγκερ; Είσαι νευρικός;” αναρωτήθηκε ο Μαραντόνα σε ειρωνικό τόνο σαν να απευθυνόταν στον 26χρονο χαφ.


Το χταπόδι “Πάουλ” του θαλάσσιου κέντρου του Ομπερχάουζεν που “διαβάζει” το μέλλον με απίστευτη ακρίβεια, προέβλεψε πως η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ είναι αυτή που θα προκριθεί κόντρα στην Αργεντινή στην επόμενη φάση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε