Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το πάρτι για τον έλληνα θρύλο της Φενερμπαχτσέ σε νοσοκομείο της Πόλης

Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1925. Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, ο “θρύλος” της τουρκικής ομάδας ποδοσφαίρου, Φενέρμπαχτσε -γνωστός ως Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης- γιόρτασε, χθες, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου νοσηλεύεται, τα 86α γενέθλιά του.

Μια τούρτα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε και μία ακόμη σε σχήμα μπάλας ήταν η έκπληξη που επιφύλαξαν οι δικοί του άνθρωποι στον Λευτέρη Αντωνιάδη, τον άνθρωπο που έγραψε με “χρυσά γράμματα” το όνομά του στην ιστορία, όχι μόνο της Φενέρμπαχτσε αλλά και του τουρκικού ποδοσφαίρου εν γένει.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης βρισκόταν στην Αθήνα για διακοπές, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για νοσηλεία. Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνεχίζει τη νοσηλεία του, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, στην περιοχή του Σισλί.

Χθες, στήθηκε ένα μικρό πάρτι στο δωμάτιό του και, μάλιστα, ο Λευτέρης Αντωνιάδης έφαγε ένα κομμάτι τούρτα από τα χέρια της κόρης του, Αλίκης Νταλκάν.

Ο Αντωνιάδης έχει βγει από την εντατική και όπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι σε θέση -κατά πάσα πιθανότητα- να πάρει εξιτήριο.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1925, στην Κωνσταντινούπολη, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Τουρκάλα και είχε άλλα δέκα αδέρφια. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ταξίμσπορ, μια συνοικιακή ομάδα της Κωνσταντινούπολης, και το 1947 πήρε μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε, όπου “ξεδίπλωσε” το μεγάλο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Το 1951 πήρε μεταγραφή στην ιταλική Φιορεντίνα και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη γαλλική Νις. Επέστρεψε στη Φενέρμπαχτσε, με την οποία κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις και έγραψε το όνομά του με “χρυσά γράμματα” στο πάνθεον των θρύλων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Το 1964 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, σε ηλικία ήδη 39 ετών, αλλά ένας τραυματισμός, έπειτα από πέντε μόνο αγώνες, τον ανάγκασε να τερματίσει την καριέρα του. Συμμετείχε στην ομάδα της Εθνικής Τουρκίας, που είχε καταφέρει να νικήσει, σε φιλικό αγώνα, το 1956, τη θρυλική ουγγρική ομάδα του Φέρεντς Πούσκας, με σκορ 3-1, σκοράροντας μάλιστα δύο γκολ.

Στην Πρίγκηπο, όπου ζει, ένας δρόμος φέρει το όνομά του, όπως και στην Κωνσταντινούπολη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε