Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το πλάνο διαρχίας Τζίγγερ-Παύλου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος φέρεται να εξετάζουν τις προϋποθέσεις για να ένα πλάνο διαρχίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal» υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξει πλάνο διαρχίας από τους δύο ισχυρούς μετόχους της ομάδας που θα βγάλουν τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο.
 
Αναλυτικά:

Α) Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αποδεχθούν και να στηρίξουν το χτίσιμο μιας νέας ομάδας σχεδόν από την αρχή. Τόσο ο Βαρδινογιάννης όσο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος θεωρούν ότι ο τωρινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα «μιας χρήσης». Με πολλά χρήματα και με καλούς παίκτες μεν, αλλά και με μεγάλο κόστος συντήρησης το οποίο δεν μπορεί να βγει με τα υπάρχοντα δεδομένα που από αμιγώς αγωνιστικής άποψης είναι δυσανάλογο ως προς τη σχέση αξίας και προσφοράς.

Με βάση και τα νέα οικονομικά δεδομένα, όπως εκτιμούν οι δύο πλευρές, πρέπει να προχωρήσει ένα νέο σχέδιο που θα καταρτιστεί από κοινού, αλλά που επιβάλλεται να έχει την αποδοχή του κόσμου, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει τις τις «τυμπανοκρουσίες» των προηγούμενων χρόνων. Ούτε φυσικά τα ηχηρά ονόματα που ήλθαν στην ομάδα την τριετία που μας πέρασε. Ουσιαστικά δηλαδή να καταρτιστεί ένα σχέδιο σωτηρίας, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, την καλύτερη δυνατή ανταγωνιστικότητα και πάνω απ’ όλα τη βιωσιμότητα και τις βάσεις για διάρκεια.

Β) Σε αυτήν την προσπάθεια εκτιμάται ότι δεν μπορεί να μπαίνουν «όροι» και «προϋποθέσεις» με αφορισμούς από την πλευρά του κόσμου, διότι τότε το όποιο πλάνο θα αποτύχει πριν καν αρχίσει. Αν υπάρξει δηλαδή λαϊκή απαίτηση να μην φύγει π.χ. ο Λέτο ή να μην πωληθεί κανείς, αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στον όποιο σχεδιασμό, διότι έτσι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί το πλάνο και άρα να κριθεί επί της ουσίας η προσπάθεια εξυγίανσης-αναδόμησης της ομάδας.

Γ) Η συμπόρευση όλων των ανθρώπων που είναι γύρω από την ομάδα πάνω σε ειλικρινείς βάσεις, κυρίως σε σχέση με τον κόσμο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τον Βαρδινογιάννη και τον Γιαννακόπουλο. Υπάρχει ο οδηγός του περασμένου καλοκαιριού, με τον Τζίγγερ να φέρει βαρέως το γεγονός ότι παρότι αποφάσισε να μην πωληθεί κανένας παίκτης της ομάδας, οι αντιδράσεις φανατικών οπαδών της ομάδας τον ανάγκασε να κάνει πίσω και να φτάσει στο… χαρίζω την πλειοψηφία. Εάν κάτι ανάλογο συμβεί και στην παρούσα φάση, εάν δεν πειστούν οι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος ότι η προσπάθειά τους θα κριθεί σε νέα βάση, με γνώμονα το αγωνιστικό πλάνο και την αντικειμενικότητα, και όχι με άλλη κριτήρια, τότε θα προκύψει αδιέξοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ρίσκο για αυτό το αδιέξοδο θα είναι μεγαλύτερο από τη στιγμή που δεν (φαίνεται να) υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τους άλλους μετόχους…

Δ) Ως «παρακλάδι» της παραπάνω προϋπόθεσης πρέπει να επισημάνουμε ότι αποτελεί πολύ σημαντικό κριτήριο η στάση των οπαδών της ομάδας στα πλέι οφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος έχουν ενημερωθεί ότι προβλέπονται στους αγώνες των πλέι οφ της ομάδας από τους φανατικούς οπαδούς, οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα παίξουν κάποιο ρόλο στην τελική τους απόφαση. Γιατί μπορεί ο φίλαθλος κόσμος μιας ομάδας να μην είναι μόνο οι φανατικοί οπαδοί, αλλά είναι μία σημαντική παράμετρος που δεν γίνεται να μη ληφθεί υπόψη και ταυτόχρονα θεωρούν αμφότεροι ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, θα καταστήσει ανούσια την όποια προσπάθεια ενδεχομένως γίνει για την εξυγίανση-αναδόμηση της ομάδας. Διότι η εκτίμησή τους είναι ότι εάν είναι να φτιαχτεί ένα νέο πλάνο αυτό θα πρέπει να έχει ως άξονα το δόγμα ότι ο Παναθηναικός είναι πάνω απ’ όλα, δίχως προσωπολατρείες -ένθεν κακείθεν- και εμπάθειες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε