Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ

Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς στον δρόμο της ΑΕΚ. Γνωρίστε τους αντιπάλους των κιτρινόμαυρων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

 
Η ομάδα που βγήκε από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Η Άντερλεχτ κατέλαβε την τρίτη θέση στο βελγικό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες της σεζόν τα τελευταία χρόνια. Με τον Άριελ Γιάκομπς στον πάγκο της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο Βέλγιο αποτελεί πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 
Το κενό του Ρομελού Λουκακού, που πουλήθηκε στην Τσέλσι, καλύφθηκε με τις μετεγγραφές του Μίλαν Γιοβάνοβιτς και Ντιεμερσί Μποκανί. Κατά τα άλλα ίδια ομάδα με πέρυσι.
 
Η “Ένωση” είχε τεθεί και πέρυσι αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ στην φάση των ομίλων, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στις Βρυξέλλες, ενώ στο ΟΑΚΑ το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1.
 
 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ

 

Άλλη μια παλιά γνώριμη της ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ Μόσχας το 1998 στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπελλούχων και είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό, φέρνοντας 0-0 εντός έδρας και γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1 στη Ρωσία.
 
Η Λοκομοτίβ τερμάτισε την 5η θέση του περσινού πρωταθλήματος ενώ διαθέτει κάποιους παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως οι διεθνείς επιθετικοί Ομπινά και Καϊσέδο, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο Πορτογάλος Ζοσέ Κουσέιρο.
 

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

 
Η πρωταθλήτρια Αυστρίας. Η Στουρμ επέστρεψε πέρυσι στην κορυφή στις εγχώριες διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 1999, ωστόσο την φέτος έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα με μία νίκη σε πέντε ματς.
Στον δεύτερο προκριματικό του Champions League απέκλεισε δύσκολα τη Βιντεοτόν από την Ουγγαρία (2-0, 2-3), στον τρίτο τη Ζεσταφόνι από την ΠΓΔΜ (1-0, 1-1), αλλά στα play-offs αποκλείστηκε από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, καθώς παρότι πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λευκορωσία, ηττήθηκε στην έδρα της με 2-0.
 
Η Στουρμ Γκρατς είχε κοντραριστεί με την ΑΕΚ, στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997 με την “Ένωση” να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-0 εντός και ήττα 1-0 εκτός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε