Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το “σκληρό πόκερ” του Β.Μαρινάκη

Το “σκληρό πόκερ” του Β.Μαρινάκη

Καλοκαίρι των παθών είναι αυτό που μπαίνει για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που μένουν εκστατικοί να διαβάζουν ανακοινώσεις και να μαθαίνουν “πληροφορίες” για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας.

Η τελευταία δήλωση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται ζωηρά για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μπορεί να είναι κι έτσι. Αν όμως διαβάσει κανείς προσεχτικά τη δήλωση του θα αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ουσία ζητεί από τον Σωκράτη Κόκκαλη να πληρώσει τα χρέη και να αποχωρήσει. Αντιγράφουμε από τη δήλωση «Γι’ αυτό λοιπόν όσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου γιατί είναι προσφορά την ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός».

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η δήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο μιας σκληρής άτυπης διαπραγμάτευσης που από την πλευρά του εφοπλιστή έχει αρχίσει ήδη. Αλλιώς το να ζητεί από τον Σ. Κόκκαλη να πληρώσει τα χρέη και να φύγει είναι αδύνατο όσο κι αν ο κόσμος στραφεί υπέρ του κ. Μαρινάκη,

Η δήλωση είναι τέτοια που να μην σηκώνει παρερμηνείες. Κατά συνέπεια τα εκατομμύρια που έκαναν παρέλαση σε δημοσιεύματα του Τύπου είτε μετατρέπουν τις επιθυμίες σε πραγματικότητα είτε εντάσσονται στον στόχο πίεσης της κοινής γνώμης στον νυν ιδιοκτήτη.

Υπάρχει κι άλλο σημείο που καθιστά τη δήλωση προβληματική «Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι θρύλος, γι’ αυτό δεν πιστεύω σε “αποτιμήσει μετοχών”, σε “κερδοφόρες ΠΑΕ”, σε “οικόπεδα φιλέτα” και σε παζάρεμα για την αγορά τους».

Το κομμάτι της δήλωσης φαίνεται να αφορά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε κάνει τις παραπάνω αναφορές.

Αρα; Αρα βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του «καλοκαιριού των παθών». Κι όποια λύσει βρεθεί, αν βρεθεί τελικά θα αργήσει πολύ. Είμαστε στην αρχή ενός σκληρού πόκερ, σε μια παρτίδα όπου κανείς δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του. Ούτε ο Σωκράτης Κόκκαλης που άρχισε το παιχνίδι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε