Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

Ο πρώην διεθνής άσος σχολιάζει μέσω του NewsIt.gr την πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντιάλ και από την κριτική του δεν ξεφεύγει κανείς.

Δεν μου προκάλεσε εντύπωση η εμφάνιση της Εθνικής και η ήττα από τη Νότιο Κορέα. Πολύ απλά γιατί δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με όσα παρουσίασε το ελληνικό συγκρότημα στα φιλικά προετοιμασίας, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο Μουντιάλ. Όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις συνθήκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, είναι απολύτως λογικό να εμφανίζεσαι κατώτερος των περιστάσεων. Για το αντίστροφο χρειάζονται τουλάχιστον ταχύτητα, μαχητικότητα και πρέσινγκ. Από αυτά τα στοιχεία, τι παρουσιάσαμε εμείς; Τίποτα… 

Όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας σε όλες τις γραμμές βρεθούν σε άσχημη μέρα, οι ελάχιστοι που περισσεύουν δεν είναι αρκετοί για να σώσουν την παρτίδα. Πήγαιναν δύο παίκτες πάνω στη μπάλα, αντί να την κυκλοφορήσουν όταν οι αντίπαλοι πίεζαν. Και όταν το έκαναν, η κυκλοφορία ήταν αργή, χωρίς σωστή κίνηση, με τους Έλληνες μέσους να περιορίζονται σε λίγα τετραγωνικά και να ζητούν τη μπάλα στα πόδια τους. 

Η αμυντική λειτουργία δεν απέδωσε, Βύντρα και Αβραάμ δεν έδειξαν ότι αποτελούν δίδυμο ασφαλείας και τα ακραία μπακ τους ακολούθησαν. Μπροστά από την τετράδα, τα χαφ δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση να υποστηρίζουν την επίθεση. Οι Κατσουράνης και Καραγκούνης, αλλά και ο Πατσατζόγλου όταν μπήκε αλλαγή, αργούσαν στις επιλογές τους και οι μακρινές πάσες ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Αλλά και πιο μπροστά, οι Χαριστέας και Σαμαράς δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να διευκολύνει τον Γκέκα, ο οποίος έμεινε να παλεύει μόνος του. 

Σε γενικές γραμμές, το μόνο που χαρακτήρισε την Ελλάδα ήταν τα αμυντικά λάθη και η προβλέψιμη ανάπτυξη, κόντρα στους Κορεάτες που είχαν τακτική και ήταν πιο γρήγοροι από εμάς. Και όταν η Εθνική επιχείρησε να συνέλθει, ήταν πολύ αργά. Ευθύνη έχουν όλοι και σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Ρεχάγκελ. Θα μπορούσε να αποφύγει τα λάθη, χρησιμοποιώντας πιο γρήγορους παίκτες στο κέντρο. Ήταν προτιμότερο για τον Γερμανό να ξεκινήσει τον Τοροσίδη στα χαφ, από τη στιγμή που είχε τον Σπυρόπουλο για τη θέση του. Και ο Κυργιάκος ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Ο Σαλπιγγίδης, τον οποίο πέρασε ως αλλαγή, έδωσε ώθηση κι αν είχε αγωνιστεί νωρίτερα ενδεχομένως να είχε προσφέρει. 

Δεν μου αρέσει που το γράφω, αλλά δεν προβλέπω διαφορετική συνέχεια. Θεωρώ πολύ δύσκολο να αλλάξουμε όσα απαιτούνται μέχρι τον επόμενο αγώνα κόντρα στη Νιγηρία. Είναι πιο άναρχοι από τους Κορεάτες, αλλά όπως έδειξαν απέναντι στην Αργεντινή γίνονται επικίνδυνοι αν τους δώσεις χώρο. Και εκεί θα παίξει ρόλο η ταχύτητα. Και οι Νιγηριανοί μπορεί να είναι περισσότερο απείθαρχοι, αλλά είναι ταχύτατοι. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ…

Χρήστος Κωστής

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε