Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το τρίτο ημίχρονο ενός επεισοδιακού τελικού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι φωνές των αδερφών Αγγελόπουλων και του Παναγιώτη Γιαννάκη για την διαιτησία, η ειρωνεία του Ομπράντοβιτς, η μπουνιά του Μπουρούση και η φτυσιά του Διαμαντίδη, συνθέτουν το σκηνικό των εντάσεων του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ.

Στο τέλος μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 79-70

Το LIVE  του αγώνα

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα για την διαιτησία ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού θεωρούν πως η ομάδα τους αδικήθηκε σε πολλές φάσεις. Ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε έξω από τα αποδυτήρια των “ερυθρολεύκων” στο ΟΑΚΑ:

Χάθηκε ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά, σαν Ολυμπιακός με ψυχή. Κάναμε περήφανους όσους ακολουθούν την ομάδα, όμως ξεκινώντας από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο είμαστε απογοητευμένοι με αυτό το θέαμα στον τομέα της διαιτησίας.Όλο αυτόν τον καιρό προσπαθούμε ότι θέλουμε να είμαστε ώριμοι απέναντι στους θεσμούς. Αλλά εγώ όπως και όλη η ομάδα, βλέπουμε τον Ολυμπιακό να αδικείται σύμφωνα με την προσπάθεια που κάνει.

Η διαιτησία δεν αφήνει την ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει. Είναι πολύ κρίμα και ειλικρινά σας λέω ότι απογοητεύτηκα με όλα αυτά που είδα στο γήπεδο. Η στενοχώρια είναι μεγάλη και η αγανάκτηση μεγαλύτερη, γιατί νιώθουμε και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δικές μας προσπάθειες να της καπηλεύονται και να μην μας αφήνουν να έχουμε δικαίωμα στη νίκη. Είμαστε απογοητευμένοι από όλους τους φορείς του μπάσκετ από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Η διαιτησία έχει κλέψει την παράσταση και δεν είναι η πρώτη φορά.

Πρώτοι οι ιδιοκτήτες της ομάδας έχουν αυτή την άποψη. Εμείς δουλεύουμε σαν ομάδα και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στον Ολυμπιακό κόσμο, στον κόσμο που αγαπά την ομάδα, αλλά δεν μας αφήνουν να παίξουμε αυτό που μπορούμε και δεν μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό”.

 
Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα υποστήριξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης: “Εμείς εδώ και δύο χρόνια παλεύουμε όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας. Σήμερα παλέψαμε πολύ και καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια εκτός από ένα. Είδατε όλοι το ματς και ποια εμπόδια παρουσιάστηκαν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Χάρηκα για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος, για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια”.
 
Στους παίκτες του Ολυμπιακού υπάρχει απαγόρευση δηλώσεων. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πήγε στην συνέντευξη τύπου δήλωσε πως “… δεν έχω να δηλώσω τίποτα. Απλά ήρθα εδώ για να μη φάει η ομάδα μου πρόστιμο”. Τότε πήρε τον λόγο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απευθυνόμενος προς τον Ντρού Νίκολας είπε: “Ντρου, εσύ μπορείς να πεις ό,τι θέλεις. Είμαστε Παναθηναϊκός, είμαστε διαφορετικοί”.

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν φανερά νευριασμένοι από την διαιτησία και την τροπή που πήρε το ματς. Ο Γιάννης Μπουρούσης κατέβασε με μπουνιά μία τζαμαρία. Αυτό έγινε αισθητό από κάποιους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που ενοχλήθηκαν και λίγο έλειψε να υπάρξει επεισόδιο στη φυσούνα. Πάντως, ο Μπουρούσης φέρεται να τραυμάτισε ελαφριά και το χέρι του με αυτή του την κίνηση. Ευτυχώς όμως οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έκανε την παρουσία της και μία διμοιρία των ματ για να ηρεμήσουν τελείως τα πνεύματα.

 
Παράλληλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα καταγγείλουν την ενέργεια του Δημήτρη Διαμαντίδη να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην αρχή του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 7-0.
 

Επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα για τον Παναθηναϊκό, καθώς γράφει για κροτίδες και ρίψεις αντικειμένων, ενώ αναφέρει και μία έγγραφη επίπληξη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε