Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το βραχυκύκλωμα των «πάντσερ»

Το βραχυκύκλωμα των «πάντσερ»

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως θα προσαρμόσει την τακτική της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι της Γερμανίας.

Η απλή μετάφραση της δήλωσης του Πορτογάλου τεχνικού υποδηλώνει ότι θα προσπαθήσει να ρίξει «άμμο» στην καλοκουρδισμένη μηχανή των «πάντσερ».

Ναι, η Γερμανία είναι ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης, αλλά δεν είναι άτρωτη. Αν η μεσαία γραμμή που αποτελείται από τους Κεντίρα, Οζίλ και Σβάινστάιγκερ βραχυκυκλώσει και δυσκολευτεί να παράγει αποτελέσματα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τότε η Εθνική μας ομάδα θα έχει πετύχει τον πρώτο της στόχο.

Με δεδομένη την απουσία του Γιώργου Καραγκούνη, ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του αρχηγού ή να προχωρήσει και σε αλλαγή του σχεδιασμού της μεσαίας γραμμής. Οι πρώτες του σκέψεις πάντως αυτό καταδεικνύουν. Καθώς στο πρώτο οικογενειακό δίτερμα πριν το μεγάλο ματς, τη θέση του Καραγκούνη με τους θεωρητικά βασικούς πήρε ο Γρηγόρης Μάκος.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο μέσος της ΑΕΚ θα αναλάβει το ρόλο του οργανωτή που έχει ο μέσος του Παναθηναϊκού. Ο Μάκος θα αγωνιστεί δίπλα στον Μανιάτη, εκεί που είχε αγωνιστεί ο Κατσουράνης με τη Ρωσία, ο οποίος με τη σειρά του θα προωθηθεί λίγο πιο μπροστά στον άξονα.

Η διαφορά του ρόλου που θα έχει ο Κατσουράνης στο παιχνίδι σε σχέση με το ρόλο που είχε ο Καραγκούνης, θα συνιστά και τη διαφορά στο σχεδιασμό της μεσαίας γραμμής. Επί του πρακτέου ο «Κάτσου» θα αποτελέσει έναν box to box μέσο που θα έχει και αμυντικές αρμοδιότητες, περισσότερες από όσες είχε ο «Κάρα» κάνοντας ακόμα πιο συμπαγή τη μεσαία γραμμή, στην προσπάθεια για «καταστροφή» της Γερμανικής παραγωγής.

Ωστόσο η ευφυΐα και η διορατικότητα του Κατσουράνη του επιτρέπουν να δημιουργεί και παιχνίδι. Κι αυτό θα γίνει ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα είναι πιο απελευθερωμένος από τα αμυντικά του καθήκοντα, μιας και πίσω του θα υπάρχουν δύο χαφ «σκύλοι» που θα πλαισιώνουν τους δύο στόπερ δημιουργώντας μία εξαιρετική αμυντική τετράδα μέσα και έξω από την περιοχή. Μένει αυτά να τα δούμε να βγαίνουν και στην πράξη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε