Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τον… δάγκωσε! – Πρώτη νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε από το… πουθενά, αλλά η σαφώς ανώτερη ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της ανατροπή στο πρωτάθλημα (2-1) με τα τέρματα του Πετρόπουλου και Παυλής. Έφτασε τους 19 βαθμούς ο “δικέφαλος” και πλέον βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ έβγαλε… πάθος, κατάφερε και πήρε το “τρίποντο” κόντρα στους Κρητικούς και ήδη σε 3 παιχνίδια μετράει 7 πόντους. Με τη νίκη αυτή η Ένωση πήρε σπουδαία ανάσα στην μάχη που κάνει για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Πετρόπουλος -ξανά- και Παυλής τα τέρματα των νικητών, ενώ ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ στο 40′.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να ελέγξει το ρυθμό και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση “κέρδισε” το κέντρο και αναπτύχθηκε καλά από τις πτέρυγες, κόντρα σε έναν ΟΦΗ που δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά 9αισθητή η απουσία του Παπάζογλου). Ο “δικέφαλος” δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 15′ με τον Πετρόπουλο (μετά από ατομική ενέργεια του Φούντα) και στο 19′ με τον Γκερέιρο, αλλά στην συνέχεια… σίγησαν, αφού οι Κρητικοί έκλεισαν τα όποια κενά υπήρχαν στην αμυντική τους γραμμή.

Η διάθεση που έδειξαν στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” -πέρα από τον Γκερέιρο που έδειξε να μην “πατά” καλά- ικανοποίησε τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο ήρθε η… ψυχρολουσία. Στο 40′ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Σόουζα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, νικώντας Κουτρουμπή και Κωνσταντόπουλο για το 1-0.

Η δυνατή βροχόπτωση που έπεφτε στην επανάληψη δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου. Παρόλο που στην τελική της προσπάθεια είχε πρόβλημα, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει, μετά από όμορφη σέντρα του Τσουμάγκα και κεφαλιά του Πετρόπουλου (56′).

Ο ΟΦΗ κατάφερε στη συνέχεια να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να τον φέρει στα μέτρα του, αλλά ο “δικέφαλος” κατάφερε να πετύχει την ανατροπή στο 81′ με τον Παυλή, μετά από λάθος του τερματοφύλακα Αγριμάκη. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ “κλείστηκε” στην άμυνα της, παρά τις προτροπές του Λίνεν για να βγει μπροστά, αλλά τελικά δεν το… πλήρωσε, κι έτσι πήρε αυτή την πολύτιμη νίκη.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Ρίκκα (Καραλής 79′), Κορδέρο, Γκερέιρο (Κατίδης 70′), Φούντας (Παυλής 77′), Πετρόπουλος
ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης, Μονιάκης, Ζορμπάς (Μπούρμπος 74′), Κουτσιανικούλης, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Σόουζα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε