Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τον έκανε αφεντικό – Ζιλμπέρτο σε ευχαριστούμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο μεγάλος Βραζιλιάνος είπε αντίο στους φίλους του Παναθηναϊκού στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή με το γκολ που έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δικαιολογημένα φωνάζει για οφσάιντ στη φάση του μοναδικού τέρματος ο δικέφαλος του βορρά.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Θ. Γιαννακόπουλος: Αστειότητες τα όσα λέει ο Μαρινάκης

Δείτε τα γκολ της 5ης αγ. και τα σενάρια για το Τσάμπιονς Λιγκ

Οι δηλώσεις των προπονητών

Συγκινημένος ο Ζιλμπέρτο

Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι χρειαζόταν μόνο τη νίκη αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ελάχιστες πιθανότητες να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ.

 
Γι΄ αυτό μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε από την αρχή να βρει το δρόμο προς την εστία του Χαλκιά. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε από το μόνιμο σκόρερ τους τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ, Λουκά Βύντρο ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά.
 
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά με τους Λίνο, Βιεϊρίνια, χωρίς πάντως κάτι το ιδιαίτερο.
 
Η φάση που άναψε φωτιές ήταν αυτή του 24ου λεπτού. Ο Τσιρίλο έδιωξε με το σώμα τη μπάλα μέσα στην περιοχή όμως ο Κάκος είδε πέναλτι. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες αλλά και τη συμβουλή του τέταρτου, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.
 
Ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει στο 27′ με τον Αθανασιάδη και τον Βιεϊρίνια αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στις διαδοχικές σέντρες των παικτών του Φερέιρα.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ γύρισε ακόμη πιο πίσω, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά αδυνατούσε να απειλήσει.
 
Αυτά μέχρι το 74′. Ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Χαλκιάς έδιωξε ασθενώς, ο Σισέ έκανε το σουτ και ο Ζιλμπέρτο που πήρε το ριμπάουντ έλυσε το γόρδιο δεσμό και άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος όταν έκανε το σουτ ο Σι΄σε ήταν εκτεθειμένος και ο βοηθός θα έπρεπε να σηκώσει το σημαιάκι του και να τελειώσει εκεί τη φάση.
 
Ο Ζιλμπέρτο αποθεώθηκε αφού λογικά έδωσε το τελευταίο ματς του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μπροστά στους φίλους της ομάδας. Οι ωραίες στιγμές συνεχίστηκαν αφού κατά την αλλαγή του Σαλπιγγίδη όλο το γήπεδο φώναξε ρυθμικά το όνομα του πρώην πράσινου.
 
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να βγει μπροστά και στο 84′ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε αλλά ο Μουσλίμοβιτς από την καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέλος του αγώνα οι συμπαίκτες του Ζιλμπέρτο τον αγκάλιασαν, έστησαν ένα κύκλο γύρω του και τον ευχαρίστησαν για την τεράστια προσφορά του στην τριετή παρουσία του στην Ελλάδα. Και ο κόσμος ευχαρίστησε με το χειροκρότημα του τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος (68′ Μαρίνος), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης (68′ Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (46′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο (69′ Σνάουτσνερ), Λίνο, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Φωτάκης (84’ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (76’ Ελ Ζαρ), Βιερίνια, Αθανασιάδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε