Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τον…καθΑΡΗΣε – Επέστρεψε στην εντατική ο Παναθηναϊκός με…έμφραγμα στο φινάλε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ένας κακός Παναθηναϊκός είχε όλες τις προϋποθέσεις να πάρει το πρώτο εντός έδρας τρίποντο όταν βρέθηκε να προηγείται στο 76′ με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου και ο Άρης ήταν με δέκα παίκτες. Όμως οι “πράσινοι” γύρισαν πίσω, οι “κίτρινοι” το πίστεψαν και με γκολ του Γιαννιώτα πήραν το βαθμό. Έντονες αποδοκιμασές κατά του Φερέιρα και των παικτών στο τέλος του αγώνα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έξαλλος ο Αλαφούζος με οπαδό: Τι θέλετε, να φύγω;

Φερέιρα: Κοιμάμαι ήσυχος – Ας κάνει ό,τι θέλει με μένα ο Παναθηναϊκός

Η νίκη στην Ξάνθη είχε αφήσει για λίγο στην άκρη τη γκρίνια στον Παναθηναϊκό όμως αυτό δεν κράτησε. Οι “πράσινοι” ήταν κακοί σε όλο το ματς κόντρα στον Άρη, πέτυχαν το γκολ που ήθελαν στον 76′ όμως δεν τους έφτασε αφού γύρισαν μαζικά πίσω και έδωσαν την ευκαιρία στους “10” του Πασσιαλή να παλέψουν ως το τέλος και να δικαιωθούν. Ο Γιαννιώτας στο 89′ πάγωσε το ΟΑΚΑ και έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς, χωρίς όμως να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Βελλίδη. Αντίθετα ο Άρης πρόσεξε την άμυνα του και μόνο με τον Αγκάνθο προσπάθησε να απειλήσει.

Όσο πέρναγε η ώρα στο πρώτο μέρος τόσο οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, αφού έβλεπαν ότι οι “πράσινοι” αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήταν για τον Άρη. Στο 40′ ο Αγκάνθο πήρε τη μπάλα από τον Παπαστεριανό και με δυνατό αριστερό σουτ ανάγκασε τον Καρνέζη να πέσει και να μπλοκάρει στη γωνία του.

Ο Φερέιρα δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με τα όσα είδε και έτσι με την αρχή του δεύτερου μέρους έριξε στο ματς τον Σισοκό αντί του Μαρίνου.

Η αρχή του δεύτερου μέρους δεν ήταν όπως την περίμενε ο Πορτογάλος αφού ο Άρης είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα και στο 55′ ο Αγκάνθο έφτασε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 60′ ανέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού και ζήτησε πέναλτι σε φράγμα του Πουλίδο πάνω στον Χριστοδουλόπουλου.

Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, αφού οι “κίτρινοι” αντέδρασαν σωστά σε όλες τις περιπτώσεις και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 74′.

Ο Κουίνσι πάσαρε στον Σισοκό και ο Παπαζαχαρίας ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον μέσο του Παναθηναϊκού. Ο Καλογερόπουλος έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Άρη. Ο Χχριστοδουλόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άρης αν και με δέκα παίκτες έψαξε την ισοφάριση αφού ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του 1-0.

Αυτό το πλήρωσαν οι “πράσινοι”. Στο 89′ ο Παπαστεριανός έκανε τη σέντρα και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά ψαράκι πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Ο Φορανρόλι στο 93′ με εκπληκτικό γυριστό σουτ προσπάθησε να σώσει την κατάσταση αλλά ο Βελλίδης κράτησε το 1-1.

Το τέλος του ματς βρήκε τους φίλους του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζουν αφού είδαν την ομάδα τους να μένει για 4ο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα χωρίς νίκη.

Παναθηναϊκός
: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Ζέκα (68′ Μαυρίας), Βιτόλο, Μαρίνος (46′ Σισοκό), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (81′ Φορναρόλι).

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (77′ Γιαννίτσης), Καζναφέρης (65′ Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Πράτα Κοέλιο (88′ Σουνάς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε