Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τον καθΑΡΗσε – Επέστρεψε στις νίκες με τριάρα η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αισθητά βελτιωμένη και με σωστό επιθετικό προσανατολισμό, η Ένωση πέτυχε ευρεία νίκη επί του Άρη με 3-0 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Αρνητική η εικόνα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, για τον οποίο αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Χορταστικός αγώνας στο ΟΑΚΑ, με πολλές φάσεις και τέσσερα δοκάρια!
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τσιώλης: Εφιαλτική στιγμή για μας – Ραντεβού με τη διοίκηση

Πονοκεφαλιάζει ο Κοστένογλου με Αραμπατζή – Αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και -έχοντας σαφέστατη υπεροχή απ τον αντίπαλο της- να πάρει αυτό το σημαντικό για την ψυχολογία της “τρίποντο”. Άνευρος και… άοσμος ο Άρης, που δεν μπόρεσε να απειλήσει, πέρα απ’ τα δοκάρια που είχε.
 

Με τη νίκη αυτή η Ένωση πάει συσπειρωμένη (όσο γίνεται με την διοικητική αστάθεια που έχει) και με ανεβασμένη ψυχολογία στο αθηναϊκό ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον αγώνα με την Λοκομοτίβ Μόσχας, για το Γιουρόπα Λιγκ.
 
Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν γεμάτο συγκινήσεις, αφού είχαμε καλό ρυθμό, δυο γκολ και τρία δοκάρια. “Πατώντας” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους Θεσσαλονικείς, η Ένωση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επιθετικά τους Λεονάρντο και Μπέλεκ. Αμυντικά ο Κάλα βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, ο Δέλλας είχε αναλάβει τον Γιάκομπ, ενώ και οι παίκτες στο κέντρο την έμπαιναν δυναμικά σε όλες τις μονομαχίες.
 
Η καλή… ημέρα για τον “δικέφαλο” φάνηκε μόλις στο 10′, όταν ο Λαζαρίδης έστειλε με κεφαλιά (μονομάχησε με τον Λυμπερόπουλο) στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο καλό ρυθμό, έχοντας τον έλεγχο της κυκλοφορίας και απειλώντας με τις προσπάθειες του Μπέλεκ και του Λεονάρντο.
 
Στο 29′ οι δυο ομάδες έφτασαν πολύ κοντά σε ένα γκολ, αφού πρώτα ο Κάλα και στην συνέχεια ο Καζναφέρης τράνταξαν τα οριζόντια δοκάρια των αντίπαλων εστιών. Η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή, που έκανε λίγο αργότερα δυο τα τέρματα της, με τον Λυμπερόπουλο να χρίζεται αυτή την φορά σκόρερ(39′). Το… γεμάτο αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα νέο δοκάρι από πλευράς Άρη.
 
Με την έναρξη της επανάληψης η Ένωση έφτασε και αυτή στα δυο δοκάρια, μετά την κεφαλιά του Δέλλα στο 49′. Η επιλογή του Άρη να επιτεθεί με μπαλιές-καμινάδες και να μην βάλει την μπάλα… κάτω, δεν ανησύχησε την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, η οποία -ακόμα και τις λίγες φορές που ταλαιπωρήθηκε- έδειξε να ελέγχει την κατάσταση.
 
Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις έκανε ο Τσιώλης δεν βελτίωσαν την εικόνα του Άρη, η Ένωση τραβήχτηκε πίσω, χωρίς όμως να απειληθεί και -μάλιστα- κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Κάλα (78′).

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Δέλλας (Μανωλάς 80′), Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο (Λαγός 69′), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας (Γκέντσογλου 46′), Λυμπερόπουλος
 
Άρης (Τσιώλης): Βελλίδης, Μίσελ, Παπαστεριανός (Φατί 69′)Τόχα, Καζναφέρης (Καπετάνος 46′), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Ιάκομπ, Ούμπιδες, Πρίττας, Ακόστα (Νέτο 54′)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε