Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τερμάτισαν πρώτοι στους ομίλους τους, ωστόσο το φετινό TOP 16 της Ευρωλίγκας μοιάζει πιο δύσκολο από ποτέ. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων.
Οι δυο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έκαναν το καθήκον τους σε αυτή την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Πήραν, δηλαδή, την πρώτη θέση των ομίλων τους και ετοιμάζονται, πλέον, για την επόμενη φάση. Το τοπ-16 ξεκινάει στις 19 Ιανουαρίου, αφού πρώτα στις 4 του πρώτου μήνα του 2011 θα γίνει στη Βαρκελώνη η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων της δεύτερης φάσης.
 
Παίρνοντας την πρώτη θέση στους ομίλους τους, οι δυο “αιώνιοι” εξασφάλισαν ότι δεν θα έχουν αντιπάλους στο τοπ-16, δυο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, αυτή την εποχή, στην Ευρωλίγκα. Τη Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που έχει και το καλύτερο ρεκόρ απ’ όλους (9-1) και την Σιένα που … έβαλε από κάτω την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα.
 
Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Σιένα
Β: Ολίμπια Λουμπλιάνας, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Κάχα Λαμποράλ
Γ: Μπαρτσελόνα, Εφές Πίλσεν, Μάλαγα, Ζαλγκίρις Κάουνας
Δ: Βαλένθια, Ρόμα, Παρτιζάν, Λιετούβος Ρίτας
 
Από εκεί και πέρα η διοργανώτρια αρχή έχει θέσει κάποιους περιορισμούς:
  1. Ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο.
  2. Ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην κανονική περίοδο δεν θα συναντηθούν ξανά στους «16».
  3. Ομάδες από την ίδια χώρα δεν θα βρίσκονται μαζί στο ΤΟΡ-16. Ειδικά για την περίπτωση της Ισπανίας ο κανονισμός διαφοροποιείται, αφού υπάρχουν συνολικά 5 ομάδες, επομένως θα σχηματιστεί ένας όμιλος με δύο ισπανικές, ωστόσο δεν θα συμπέσουν οι, για παράδειγμα, δυο τουρκικές (Φενέρμπαχτσε και Εφές Πίλσεν) ή οι δύο ιταλικές (Ρόμα και Σιένα).
Όπως καταλαβαίνει κανείς είναι πολύ πιθανό αντίπαλος ενός από τους δύο να είναι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης σε μία φάση που είναι πολύ σημαντική η πρώτη θέση. Οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου πάνε στα πλέι-οφ (22 Μαρτίου-16 Απριλίου). Οι ομάδες που κατακτούν την πρώτη θέση έχουν πλεονέκτημα έδρας σε μια σειρά 5 αγώνων (2 εντός, 2 εκτός, 1 εντός) με όριο πρόκρισης τις 3 νίκες. Οι τέσσερις που θα πάρουν την πρόκριση πάνε στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης (6-8 Μαΐου).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε