Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Του πήρε την νίκη και τον “αέρα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Αν τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έμοιαζαν μ’ αυτά της φάσης των πλέι οφ τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα συναρπαστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα παρακολουθήσαμε δύο σπουδαία ματς με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις και (συνολικά) πολλά γκολ.

Στη βαθμολογία προηγείται ο ΠΑΟΚ. Είναι ο μόνος αήττητος, ο μόνος που σ’ αυτές τις τρεις αγωνιστικές δεν έχει δεχθεί γκολ. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, φάνηκε η ανωτερότητα του. Πρόκειται για ανωτερότητα στα σημεία αλλά αρκετή για να του δόσει τη νίκη στο ματς και ένα προβάδισμα στα προγνωστικά.

Το παιχνίδι της Τούμπας κρίθηκε στο μοιραίο λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη και στον τρόπο που το εκμεταλλεύτηκε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Μιλώντας γενικά για το ένστικτο του σκορ αυτό χαρακτηρίζει περισσότερο τον Άγγλο φορ του Ολυμπιακού Ματ Νταρμπισάιρ και λιγότερο τον Βόσνιο φορ του ΠΑΟΚ. Κι όμως σε δύο φάσεις, που έμοιαζαν αρκετά μεταξύ τους, ο Μουσλίμοβιτς φάνηκε ψύχραιμος, ενώ ο Νταρμπισάιρ άτσαλος και άστοχος. Μια διαφορά που αποδείχτηκε καθοριστική στο ματς.

Ο Ολυμπιακός με… ανάπηρη μεσαία γραμμή και τον Λούα Λούα να συνεργάζεται μόνο με τον εαυτό του παρουσίαζε τις γνωστές αρρυθμίες του. Τουναντίον ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε γρήγορα την κακή παρουσία του Βιτόλο και την ασυνεννοησία του Σαβίνι με τον Τσιρίλο. Ο Σάντος ευτύχησε να δει τον Φιλομένο σε εξαιρετική βραδιά, να καλύπτει με το παραπάνω το κενό από την απουσία του Ίβιτς.

Αντίθετα ο Λεονάρντο απέτυχε να αντικαταστήσει ακόμα κι αυτόν τον ανεπαρκή Ντάτολο.

Η πίεση που άσκησαν οι ερυθρόλευκοι στο β’ ημίχρονο ήταν με άσφαιρα πυρά. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με κόπο και χωρίς απώλειες. Την Τετάρτη θα εμφανιστεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον αέρα του φαβορί. Οι φίλοι του γνωρίζουν πως όσες φορές είχε τέτοιο «αέρα» δεν κατάφερε να τον διαχειριστεί. Ο Ολυμπιακός με τον Ντουντού στη σύνθεση του θα είναι θεωρητικά πιο δυνατός. Με τη διαφορά ότι δεν έχει περιθώρια για λάθη όπως αυτό του Νικοπολίδη.

Στο ΟΑΚΑ “χορτάσαμε” ποδόσφαιρο. Από την τηλεόραση φυσικά γιατί στο γήπεδο πήγαν μόνο συγγενείς και φίλοι. Η ΑΕΚ έδειξε ότι διαθέτει ψυχικά αποθέματα και παίκτες που σε ανοικτούς χώρους μπορούν να “σακατέψουν” τους αντιπάλους τους. Ο Τζεμπούρ κι ο Σκόκο με άξιο συμπαραστάτη τον Λεονάρντο, ανέτρεψαν την κατάσταση εκεί που όλοι πίστευαν ότι η ΑΕΚ έπεφτε στο καναβάτσο.

Ο Άρης με τους πολλούς τεχνίτες παίκτες, θα χρειαστεί επειγόντως το καλοκαίρι κάποιους με προσωπικότητα και αγωνιστικό δυναμισμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε