Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Του τα πήρε όλα – “Βασιλιάς” στο Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Σέρβος τεχνίστας διανυεί τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του, αφού μετά την αναρρίχηση στο νούμερο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε και το πρώτο Γουίμπλεντον της καριέρας του, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ναδάλ.

Είναι η χρονιά του και το αποδεικνύει. Πλέον δεν υπάρχουν δύο μεγάλοι τενίστες στον κόσμο αλλά τρεις. Ο Φέντερερ που έμεινε εκτός 4αδας από τον εντυπωσιακό Τσονγκά, ο Ναδάλ που έχασε μέσα σε δύο ημέρες το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και το Γουίμπλεντον και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος έκανε το ματς της ζωής του. Στρίμωξε στα σχοινιά τον μεγάλο του αντίπαλο και πανάξια έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου γκραν σλαμ της καριέρας του.

Ο Τζόκοβιτς έκανε στο πρώτο σετ μπρέικ στο δέκατο γκέιμ και προηγήθηκε με 1-0 (6-4). Στο δεύτερο έπιασε από το λαιμό τον Ισπανό και με δύο μπρέικ έφτασε άνετα στο 6-1.

Ο Ναδάλ δεν τα παράτησε. Απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παίρνοντας με 6-1 το τρίτο σετ και ξαναμπήκε στο ματς.

Στο τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ του μεγάλου τελικού, οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ μέχρι το 3-3, αλλά ο Τζόκοβιτς στο τέλος έμοιαζε ανίκητος. Έπσασε το σερβίς του Ναδάλ, κράτησε το δικό του και έφτασε στο θρίαμβο με 3-1 σετ (6-4, 6-1, 1-6, 6-3).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε