Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τούμπα… στις καθυστερήσεις – ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ. Φωτάκης και Βιεϊρίνια οι “λυτρωτές”, ο Λεονάρντο ισοφάρισε προσωρινά για την Ένωση που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Δείτε το LIVE του αγώνα.

Ένταση, πάθος, αποβολές, μπουκάλια και γκρίνια ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ του μεγάλου ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Βιειρίνια στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 78′ λόγω απευθείας αποβολής του Μανωλά, ενώ στο τέλος αποβλήθηκε και ο Δέλλας που καθόταν στον πάγκο. Αρκετές διακοπές στο ματς, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλια στον κιτρινόμαυρο πάγκο.
 
Το πρώτο ημίχρονο θα είχε ξεχαστεί γρήγορα αν ο Φωτάκης δεν σκόραρε στις καθυστερήσεις του. Ο ΠΑΟΚ ήταν μεν καλύτερος όμως δεν μπορούσε να φτάσει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην περιοχή του Σάχα. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και είναι χαρακτηριστικό το ότι δεν έκανε την παραμικρή ευκαιρία.
 
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βιεϊρίνια έκανε την κίνηση από τα αριστερά, φάνηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του, έβγαλε σέντρα και ο Φωτάκης με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σάχα.
 
Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο ποιοτικά. Η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και ευτύχισε να ισοφαρίσει όταν ο Τζιμπούρ κέρδισε πέναλτι από τον Κρέσιτς. Ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 στο 69′.
 
9 λεπτά αργότερα υπήρξε η φάση-κλειδί στο ματς. Ο Μανωλάς έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Κριστιάνο και ο Τάσος Κάκος του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα.
 
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στο 81′ υπήρξε τρίλεπτη διακοπή όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλια στον πάγκο της ΑΕΚ. Δύο από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασαν απειλητικά τους κιτρινόμαυρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί προσωρινά το ματς.
 
Φτάσαμε στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Βιεϊρίνια έκανε την ατομική ενέργεια και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
 
Ένταση υπήρξε και μετά το γκολ, όταν ο Δέλλας προσπάθησε να επιστρέψει μπουκάλι που του πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο Κάκος τον απέβαλε.
 
Ο Δικέφαλος του βορρά ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας την ΑΕΚ.


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ (85′ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (93′ Ζουέλα), Μαλεζάς, Φωτάκης (76′ Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (55′ Γκερνς), Μπλάνκο (66′ Λυμπερόπουλος), Τζιμπούρ (72′ Καφές).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε