Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τους χόρεψε Σάμπα ο Φαμπιάνο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο επιθετικός της Σεβίλης σημείωσε δύο γκολ, ο Ελάνο ένα και η Βραζιλία επικράτησε με 3-1 της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Σελεσάο προκρίθηκε την ώρα που η ομάδα του Έρικσον έχει πολύ δύσκολο έργο. Πολύ ένταση στο ματς. Αποβλήθηκε ο Κακά.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Βραζιλία μπορεί να μην ήταν καταιγιστική αλλά έχει χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της που σε προδιαθέτουν ότι μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Απλό, ουσιαστικό ποδόσφαιρο με ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα ακόμη και από παίκτες που δεν περιμένει κανείς ότι μπορούν να αμυνθούν.

 
Αντίθετα η Ακτή Ελεφαντοστού απογοήτευσε, μην μπορώντας να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σέζαρ.
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σελεσάο ήταν ο Λουίς Φαμπιάνο που άνοιξε λογαριασμό στο Μουντιάλ με δύο εξαιρετικά τέρματα. Το πρώτο στο 25′ και το δεύτερο (εκπληκτικό γκολ αν και χρησιμοποίησε το χέρι του ο επιθετικός της Σεβίλης) στο 50′.
 
Ο Ελάνο στο 61′ ολοκλήρωσε το θρίαμβο των βραζιλιάνων που από το σημείο εκείνο και μετά ανησυχούσαν μόνο για το ξύλο που έριχναν οι εκνευρισμένοι παίκτες του Έρικσον.
 
Θύμα του “βρώμικου” παιχνιδιού των ιβοριανών ήταν ο Ελάνο ο οποίος αποχώρησε σφαδάζοντας από το γήπεδο.
 
Η Ακτή Ελεφαντοστού το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με τον Ντρογκμπά να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Γιάγια Τουρέ στο 79′.
 
Μέχρι εκεί όμως αφού στη συνέχεια οι βραζιλιάνοι αμύνθηκαν σωστά και κράτησαν τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του Σέζαρ.
 
Πάντως το τέρμα του Ντρογκμπά ίσως αποδειχθεί σημαντικό για την Ακτή αφού δεν αποκλείεται να ισοβαθμήσει με την Πορτογαλία…
 
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα το μποξ αντικατέστησε το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Έρικσον συνέχισαν να κλοτσούν αδιακρίτως με αποτέλεσμα οι βραζιλιάνοι να μην αντέξουν και ο Κακά αντέδρασε.
 
Χτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά και ο Λανουά του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στέλνοντας τον πρόωρα στα αποδυτήρια.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν. Μπαστός, Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (67′ Ντάνι Άλβες), Κακά, Ρομπίνιο (90′ Ραμίρεζ), Λουίς Φαμπιάνο.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Καλού (68′ Κεϊτά), Τιοτέ, Ντρογκμπά, Ντιντάν (54′ Ζερβίνιο), Τιενέ, Γιάγια Τουρέ, Ντεμέλ, Έμπουε (72΄Ρομαρίκ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε