Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τρι-κέφαλος στην Ευρώπη – Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Βαλερένγκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ο “δικέφαλος του βορρά” επικράτησε εύκολα των Νορβηγών με 3-0 και προκρίθηκε στα πλέι-οφ του Γιορούπα Λιγκ υπό το βλέμμα των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη.
 
Μπόλονι: Δώρο στον κόσμο μας

Μετά τη νίκη με 2-0 εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί για να πάρει την πρόκριση, ωστόσο η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι το έκανε με τρόπο εμφατικό που σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο που γέμισε την Τούμπα για το πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς της σεζόν.

 
Ο Ρουμάνος τεχνικός διαβάζοντας εξαιρετικά το ματς κράτησε την ομάδα του πίσω στο ξεκίνημα και ανέκρουσε την επιθετικότητα της Βαλερένγκα. Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο σουτ στο ματς στο 8΄με τον Αθανασιάδη και απείλησε με τον Βιεϊρίνια στο 18΄και το 20΄. Οι φιλοξενούμενοι προκάλεσαν καρδιοχτύπια στο 28΄όταν το σουτ του Ντος Σάντος πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν ξανά στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθει το γκολ με τον Βιεϊρίνια να εκμεταλλεύεται την κακή απόκρουση των Νορβηγών μετά το κόρνερ και με δυνατό αριστερό σουτ να νικάει τον Χίρσφελντ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φουριόζος και κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμα του με τον Αθανασιάδη στο 49΄, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Χίρτσφελντ, δεν κατάφερε να τον νικήσει αλλά ο επερχόμενος Φωτάκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η είσοδος του Γεωργιάδη αντί του Ίβιτς έκανε ακόμα πιο γρήγορο τον “δικέφαλο” που συνέχισε να πιέζει και για περισσότερα γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
 
Στο γήπεδο βρέθηκαν οι δύο ενδιαφερόμενοι για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Φλωρίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης.
 
Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Παρασκευής (14:30).
 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία (79΄Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια (69΄Ρομπέρ), Ίβιτς (60′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄) Λέι , Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73 Νίλσεν΄), Σινγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε