Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Τρικυμία” στο λιμάνι-“Έβρεξε” μπουκάλια στο αεροδρόμιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα γραφεία του Ολυμπιακού ο Λίνεν. Πέρασε για μια ώρα και ο Ντιόγκο. Τι λέει ο Βαλβέρδε για το ενδεχόμενο της επιστροφής του. Η υποδοχή με “γαλλικά” και μπουκάλια στο “Ελ.Βενιζέλος”. Τι έγραψε ο ξένος Τύπος.

Οργή σε όλα τα επίπεδα στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι “βράζουν” και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έξαλλος, από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και μάλιστα από μια ομάδα κατά πολύ υποδεέστερη των “ερυθρόλευκων”.

“Να μην μπούν στο αεροπλάνο οι Λίνεν και Ντιόγκο”, φέρεται να είπε στον Γιάννη Μώραλη, ο 43χρονος εφοπλιστής, αλλά οι “ψυχραιμότεροι” επενέβησαν και τα νομικά θέματα που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση, τελικά στάθηκαν αποτρεπτικά. Ωστόσο, η φράση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού είναι ενδεικτική. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Β.Μαρινάκης να προχωρήσει και σε μείωση των αποδοχών των παικτών(κατά 20%), καθώς η οικονομική ζημιά που υπέστη η ομάδα από τον αποκλεισμό είναι πολύ μεγάλη(της τάξης των 4-5 εκ. ευρώ).

Έφυγε… νωρίς ο Λίνεν!

Ο Λίνεν ήδη αποτελεί παρελθόν και όλοι στο λιμάνι περιμένουν την διάδοχη κατάσταση, με την ελπίδα ότι θα πεί το πολυπόθητο “ναι”, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός αποτελεί διακαή πόθο του Μαρινάκη και αυτό ήταν το πρώτο όνομα που βγήκε από τα χείλη του, όταν είδε την εικόνα του Τελ Αβίβ.

Σε ο,τι αφορά τα θετικά του Βαλβέρδε είναι ότι είναι αγαπητός στον κόσμο, ότι μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα, ότι είναι ελεύθερος και το βασικότερο ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του, κάτι που είχε αποδείξει και από το προηγούμενο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, με αποτελέσματα -ειδικά στην Ευρώπη-όπου η ομάδα έδειχνε εξαιρετικό πρόσωπο.

“Θα ακούσω αυτά που έχουν να μου πούν”, φέρεται να είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του ο Ισπανός, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να έρθει, αν ικανοποιηθεί.

Παράλληλα, υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος είχε προταθεί στο παρελθόν, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις του Χιλιανού ήταν πολύ ανεβασμένες.

Άφιξη…με “γαλλικά”

Διακόσιοι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, για να δείξουν από κοντά την δυσαρέσκεια τους για τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Έβαλντ Λίνεν και ο Ντιόγκο βρέθηκαν στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών, που συνοδεύτηκαν και από…μπουκάλια, αλλά και συνθήματα κατά της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών.

“Ντροπή, ντροπή. Εμείς άμα θα παίζαμε, θα είχαμε ψυχή” και “όποιος δεν μπορεί, να πάει να γ…”, ήταν μόνο μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

Έκπληκτος ο διεθνής Τύπος

Η Μακάμπι μπορεί να πήρε το “εισιτήριο” για τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στην πλειοψηφία του ο διεθνής Τύπος στέκεται περισσότερο στον Ολυμπιακό και την αρνητική έκπληξη που προκάλεσε ο αποκλεισμός του.

Το goal.com ανέφερε:Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προκάλεσε σοκ, καθώς απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα εκτός έδρας γκολ” και η πορτογαλική Abolα.pt, συνπλήρωσε:Οι Ισραηλινοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έκαναν την έκπληξη του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League εις βάρος του φαβορί Ολυμπιακού“.

Στο ίδιο μήκος κύματος Γάλλοι και Δανοί. Η Lequipe.fr τόνισε:Η μοναδική έκπληξη της βραδιάς προήλθε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που ξεφορτώθηκε τον Ολυμπιακό“, ενώ το δανέζικο Dr.dk επεσήμανε:Ευρωπαϊκό φιάσκο για τον Ολυμπιακό. Ο Ντένις Ρόμενταλ δεν θα πάρει τη χαρά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν. Με τη νέα του ομάδα, ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι Ισραηλινοί πέρασαν στα πλέι οφ χάρη στα εκτός έδρας γκολ“.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε