Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τριπλή “Χ”-αρά για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

– Παλικαρίσια πρόκριση μέσα στο “καυτό” Σουκρού Σαράτσογλου πήρε ο ΠΑΟΚ.
– ‘Έσπασαν” καρδιές στην παράταση. Το “χρυσό” γκολ ο Μουσλίμοβιτς. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ.
– Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους. Σπασμένα πούλμαν και καταστροφές στην Πόλη.
– Το απόλυτο οι ελληνικές ομάδες. Το 1-1 μας… πάει. Πέρασαν και ΑΕΚ, Άρης

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία, παίζοντας με μέγα πάθος, μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στην Φενέρ των εκατομμυρίων.

Υποδοχή ηρώων στη Θεσσαλονίκη για τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Μία βραδιά ονειρική για το ελληνικό ποδόσφαιρο που είχε ανάγκη μετά τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, να χαμογελάσει. Στους ομίλους του Europa League θα υπάρχει τριπλή εκπροσώπηση αφού Άρης και ΑΕΚ νωρίτερα έκαναν το χρέος τους.

Η νύχτα όμως δικαιολογημένα ανήκει στον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν “μάσησε” από τις προκλήσεις των Τούρκων, δεν “δείλιασε” μετά το γκολ του Εμρέ στο 50′ και με τον γεννημένο σκόρερ Μουσλίμοβιτς έφυγε θριαμβευτής από την Κωνσταντινούπολη.

Η Φενέρ όπως ήταν λογικό έχοντας και την ώθηση από τον κόσμο της μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με το νέο μεγάλο της αστέρι, τον Νιανγκ.

 
Ο ΠΑΟΚ μετά το αρχικό μούδιασμα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους φέρνοντας στα μέτρα του το ρυθμό.
 
Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και ευτύχισαν να σκοράρουν στο 50΄με το μακρινό σουτ του Εμρέ. Ο Κρέσιτς ακούμπησε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το “μοιραίο”.
 
 
Η Φενέρ είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος της και έκλεισε για περίπου ένα τέταρτο τον ΠΑΟΚ στα καρέ του.
 
Ο Κρέσιτς όμως φώναξε βροντερό παρών όσες φορές χρειάστηκε και κράτησε όρθιο, στο “καυτό” Σουκρού Σαράτσογλου, τον ΠΑΟΚ.
 
Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπορούσε να σημειώσει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά ο Σαλπιγγίδης έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες.
 
Τελικά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί παρά το ότι ο ΠΑΟΚ έδειχνε στα πρώτα δέκα λεπτά πιο κουρασμένος, εντούτοις μία κόντρα επίθεση ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω – κάτω στο ματς.

Ο Μουσλίμοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, κανένας αντίπαλος δεν τον πρόλαβε και όταν έφτασε απέναντι στον Βολκάν έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Σκόραρε και ουσιαστικά έστειλε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Εuropa League.

Φενέρ: Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Εμπρέ (75′ Σαχίν), Νιανγκ, Άλεξ, Στοχ, Κρίστιαν (106′ Ουνάλ), Αντρέ Σάντος, Τοπάζ (90′ Οζάρ), Μπίλιτσα, Γκονούλ

 
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (Σνάουτσνερ), Πάμπλο Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (90′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Φιλομένο (82′ Μουσλίμοβιτς)
ΦΩΤΟ REUTERS

Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους – Πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν συλληφθεί – Τρεις οι τραυματίες

 
Επεισόδια υπήρξαν πριν την έναρξη του αγώνα, όταν οι Τούρκοι επιτέθηκαν με πέτρες σε πούλμαν που μετέφεραν φίλους τους ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Συνολικά 20 είναι τα πούλμαν που έχουν υποστεί υλικές ζημιές.
 
Η αστυνομία αναγκάστηκε ακόμη και να πυροβολήσει στον αέρα για να μπορέσει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ πάντως κατηγορούν τις αστυνομικές αρχές διότι πέρασαν τα λεωφορεία από σημεία που υπήρχε πολύς κόσμος και δέχτηκαν απίστευτο πετροπόλεμο.

Στο συγκεκριμένο σημείο όπου δέχτηκαν επίθεση τα πούλμαν υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές και σε μαγαζιά.

Πέντε Έλληνες κρατούνται από την αστυνομία και δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους της ΠΑΕ να τους πλησιάσουν. Τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν τραυματιστεί.

 
Μέσα στο γήπεδο, πετάχτηκαν πολλά αντικείμενα και φωτοβολίδες αλλά οι άνθρωποι της ιδιωτικής ασφάλειας που επιστράτευσε για το συγκεκριμένο ματς η Φενέρ έκαναν καλά τη δουλειά τους και δεν είχαμε άλλα παρατράγουδα.

Οι Τούρκοι σήκωσαν και ένα εμετικό πανό που έγραφε: “Καλωσήρθατε στους πατεράδες σας” το οποίο κατέβασαν πολύ γρήγορα μετά την παρέμβαση των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους για το αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Μετά τη λήξη του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στο Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση. Η αστυνομία για να αποφευχθεί συνάντηση φιλάθλων του Άρη και του ΠΑΟΚ στο “Μακεδονία” έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο.

Δερμιτζάκης: Συγκλονιστικός ο κόσμος μας

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ , Παύλος Δερμιτζάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην παρουσία των 2500 φίλων της ομάδας του.

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, που δούλεψαν πολύ για να εκπληρώσουμε το στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Σίγουρα, τη μερίδα του λέοντος λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές, που δούλεψαν πολύ. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που και σήμερα ήταν συγκλονιστικός. Η πρόκριση ήταν δίκαιη. Κάναμε μία σειρά παιχνιδιών, έχοντας πολύ καλή απόδοση. Πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε και καταφέραμε να πετύχουμε το αρχικό μας στόχο, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ήρθαμε εδώ, όπως είπα και χθες, για να πετύχουμε το γκολ που θα μας έδινε την πρόκριση και έτσι έγινε. Διαχειριστήκαμε καλά το σκορ και είχαμε προϋποθέσεις νε πετύχουμε κι άλλα γκολ. Μας προβληματίζει το νεκρό σημείο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνιο, αλλά θα κοιτάξουμε να το διορθώσουμε. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε νε ισοφαρίσουμε και να μην πάει το παιχνίδι στην παράταση.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε