Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τρομοκρατικό…χτύπημα στους Ρώσους – Πρόκριση Ολυμπιακού με “ήρωα” τον Κάρολ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 1-0 και στο δεύτερο ματς την Ρούμπιν Καζάν με σκόρερ τον Τζιμπούρ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρολ Ο Βορειοιρλανδός που είχε πιάσει πέναλτι στη Μόσχα, έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, κράτησε το μηδέν στο Γ. Καραϊσκάκης και μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε με… ένα πόδι. Με την Μέταλιστ θα κοντραριστεί ο Ολυμπιακός στους “16” του Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε γκολ, έχασε ευκαιρίες και έδειξε ότι θα “καθάριζε” πολύ εύκολα το ματς. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά, η Ρούμπιν Καζάν τον πίεσε αλλά ο Κάρολ είχε απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις. Ο έμπειρος πορτιέρο στο 70′ τραυματίστηκε κάνοντας μεγάλη επέμβαση στην κοντινή προβολή του Νάβας και συνέχισε σφίγγοντας τα δόντια μέχρι το τέλος.
 
Ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζει μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά και έδειξε στους Ρώσους ότι θα παίξει για τη νίκη και όχι απλά για να κρατήσει το 0-0.
 
Η Ρούμπιν πάντως ήταν η πρώτη που απείλησε με τον Μάρτινς να φεύγει στην κόντρα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να τον σταματάει εντυπωσιακά.
 
Στο 13′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαρκάνο έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τζιμπούρ και κατέληξε στα δίχτυα.
 
Το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους ερυθρόλευκους που έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι στον Ριζνίκοφ αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
 
Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά τα… χρειάστηκαν στο 31′. Ο Βαλντές έπαιξε στο όριο του οφσάιντ και βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, με τον έμπειρο πορτιέρο να αντιδρά εξαιρετικά.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός πήγε με το υπέρ του 1-0 στα αποδυτήρια.
 
Η Ρούμπιν μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Στο 52′ ο Μάρτινς βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, αλλά ο Βορειοιρλανδός πορτιέρο αντέδρασε σωστά διώχνοντας με τα πόδια.
 
Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις, άφησε το καλό πρόσωπο του πρώτου μέρους στα αποδυτήρια και οι Ρώσοι πίεσαν για την ισοφάριση.
 
Στο 70′ ο Ρόι Κάρολ έκανε την απόκρουση του αγώνα, κρατώντας το μηδέν στην κοντινή προβολή του Νάβας. Ο Βορειοιλρανδός πορτιέρο τραυματίστηκε αλλά κουτσαίνοντας συνέχισε τον αγώνα αφού στον πάγκο υπήρχε ο 18χρονος Μπάμποβιτς.
 
Όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Κάρολ ενώ ο Βαλβέρδε θωράκισε τη μεσαία γραμμή του βλέποντας ότι η Ρούμπιν αύξανε την πίεση της.
 
Οι Ρώσοι είχαν δοκάρι στο 92′ με την κεφαλιά του Βαλντέζ όταν ο Κάρολ έστω και με ένα πόδι ακούμπησε λίγο την μπάλα και της άλλαξε όσο χρειαζόταν πορεία.
 
Ο Ολυμπιακός κράτησε και τη νίκη εκτός από την πρόκριση και στους “16” θα αντιμετωπίσει την
“φουριόζα” Μέταλιστ που έριξε κι άλλη τεσσάρα στην Σάλτσμπουργκ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (72′ Μακούν), Φουστέρ (81′ Μοντέστο), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88′ Αμντούν).

 
Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μερντίεφ): Ριζνίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (67′ Νέμοφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46′ Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (64′ Κασάεφ), Βαλντέζ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε