Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζιμπούρ:Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαν να…βγαίνεις με super model

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αλγερινός επιθετικός ανέλυσε την ψυχολογία ενός παίκτη όταν μπαίνει να παίξει σε ένα αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ

Το Γ.Καραϊσκάκης “καταπίνει” τους Γερμανούς – Ολυμπιακός – Σάλκε (21.45)

Ο Ράφικ Τζιμπούρ παραχώρησε συνέντευξη στην Stadio by Metro…

Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά για ακόμη μία χρονιά σήμερα για τον Ολυμπιακό! Ο πρώτος αγώνας του Champions League έφτασε. Νιώθεις έτοιμος ψυχολογικά;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί για εμάς το πρώτο μεγάλο τεστ. Σε επίσημο επίπεδο, εννοώ. Η Σάλκε είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Θα είναι, λοιπόν, ο πρώτος μεγάλος σύλλογος που θα αντιμετωπίσουμε στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Δεν είναι θέμα το αν θα είμαι έτοιμος μόνο εγώ. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρώτη σπουδαία συνάντηση του Champions League».

Πόση σημασία αποκτά το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων για την ομάδα μας;

«Σε σχέση πάντα και με το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πάντοτε οι πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League είναι οι πιο σημαντικές για την εξέλιξη που θα έχει η πορεία μιας ομάδας στη διοργάνωση. Όπως είδαμε και την περσινή σεζόν, χάσαμε πόντους την πρώτη αγωνιστική απέναντι στη Μαρσέιγ, τους οποίους στο τέλος φάνηκε πως χρειαζόμασταν. Αν θέλουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση για να διεκδικήσουμε από νωρίς την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, θα πρέπει από το πρώτο ματς κιόλας να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε».

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό;

«Νομίζω ότι δύο στοιχεία από μόνα τους αρκούν για να κάνουν έναν τέτοιο αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο, στην ένταση, στην ανυπομονησία που ξεχειλίζει. Αλλά παράλληλα αναφέρομαι και στη μουσική του Champions League. Όταν παρατάσσεσαι στο γήπεδο και ακούς τη μουσική της διοργάνωσης, όλα μοιάζουν ξεχωριστά. Σε παρασύρει όλο αυτό που γίνεται γύρω σου, το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά».

Πόσο διαφορετικά προετοιμάζεται μια ομάδα και ένας-ένας ποδοσφαιριστής ξεχωριστά για έναν αγώνα Champions League;

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στο κομμάτι της προετοιμασίας. Νομίζω ότι το βάρος πέφτει περισσότερο στον τομέα της ψυχολογίας. Εκεί νιώθεις τη διαφορά. Την καταλαβαίνεις στα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Δεν είναι τα ίδια με εκείνα που έχεις μέσα σου συνήθως. Για να εξηγήσω πώς το εννοώ, είναι σαν να έχεις απέναντί σου μια απλή, καθημερινή, όμορφη κοπέλα σε σχέση με το να έχεις απέναντί σου μια πανέμορφη, εκθαμβωτική κοπέλα, επιπέδου super model!»

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα μας το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινά με ένα ματς στο «σπίτι» μας, στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εμάς το ότι δίνουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Όπως και να ‘χει, δεν θα πρέπει να αφήσουμε αυτή τη δυνατότητα που μας δίνεται, να παίξουμε το πρώτο ματς εντός. Θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Αυτή είναι, άλλωστε, η δουλειά μας, είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας».

Αν πάρει κανείς ως δεδομένο ότι η ομάδα θα νικήσει όλα τα εντός έδρας ματς της, πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει στην πρόκριση στους «16»;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ακόμη και να γίνει έτσι, δεν μπορώ να το πω εγώ από τώρα. Εγώ είμαι πάντα θετικός και αισιόδοξος ως άνθρωπος. Είμαι γεννημένος νικητής και έχω μάθει να λειτουργώ με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, πιστεύω πολύ και στον εαυτό μου. Το να κερδίζεις είναι πάντα κάτι δύσκολο, χρειάζεται προσπάθεια και αυτό πρέπει να κάνουμε. Να μαχόμαστε διαρκώς, δίνοντας ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε. Δεν μπορούμε ούτε να υποσχεθούμε ότι θα πάρουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι θα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να νικάμε. Αυτό θέλουμε, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο τέλος, φυσικά, θα είμαστε σε θέση να πούμε αν τα πήγαμε καλά ή όχι».

Ποια είναι η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον κόσμο και εσάς, τους παίκτες, σε έναν τέτοιο αγώνα Champions League;

«Είναι κάτι το οποίο, ειλικρινά, δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια. Δεν υπάρχουν οι σωστές λέξεις για να το εκφράσεις. Δεν είναι εύκολο… Είναι κάτι ανεπανάληπτο, πολύ ιδιαίτερο. Έχουμε απίστευτο κόσμο. Είναι κάτι μαγικό, όπως τραγουδούν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι…».

Αισθάνεσαι πίεση γνωρίζοντας ότι πάντα ο κόσμος περιμένει το «κάτι παραπάνω» από την ομάδα στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις;

«Είναι το μόνο λογικό το να ζητάει ο κόσμος το «κάτι παραπάνω» στην Ευρώπη. Η ομάδα μας κατακτά διαρκώς το πρωτάθλημα και έχει τη δυνατότητα να παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εδώ και πολλά χρόνια. Για αυτό τον λόγο ο κόσμος ζητά μονίμως να τη βλέπει να πηγαίνει μπροστά στην Ευρώπη. Για αυτό και εμείς οι ίδιοι το θέλουμε τόσο πολύ και προσπαθούμε και στα ευρωπαϊκά ματς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Πέρυσι είχες πετύχει μερικά σημαντικά γκολ για τον Ολυμπιακό στο Champions League. Σκέφτεσαι να κάνεις το ίδιο και φέτος;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Πάντα όμως έχω στο μυαλό μου το να σκοράρω. Να σημειώνω πολλά και σημαντικά γκολ. Αν δεν κερδίζει η ομάδα, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σίγουρα αν δεν σκοράρεις και φτάσεις στη νίκη, είσαι χαρούμενος. Αν πετύχεις και γκολ, τόσο το καλύτερο για όλους και για εσένα προσωπικά. Αισθάνεσαι σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου! Ωστόσο, αν βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα και η νίκη δεν έρθει, τότε πολλές φορές νιώθεις ότι πραγματικά δεν έκανες τίποτα».

“Πάνοπλος” ο Ολυμπιακός στο ματς κόντρα στη Σάλκε

Ζαρντίμ: Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε