Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζόρβας: Μας στέρησαν το πρωτάθλημα – Θέλω να φύγω από την Ελλάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την επιθυμία του να “ξεφύγει από την μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος” εξέφρασε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού που αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Στην συνέντευξη του με τίτλο “οι ζωές μας τίθενται σε κίνδυνο”, που φιλοξενείται σήμερα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), ο Αλέξανδρος Τζόρβας αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και δεν θα αλλάξει. Οι ζωές μας τίθενται σε κίνδυνο και είναι πολύ επώδυνο να μιλάμε γι’ αυτό. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έδειξε ξεκάθαρα πόσο ανεπαρκές είναι το σύστημα ασφαλείας στα ελληνικά γήπεδα. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού -εάν μπορώ να τους αποκαλώ φιλάθλους- μας προπηλάκισαν. Εγώ χτυπήθηκα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί ξανά… Ναι, φοβήθηκα. Όμως, αφού επιστρέψαμε στα αποδυτήριά μας, αισθανόμασταν θυμό. Η αδρεναλίνη μας ήταν ακόμη ψηλά, επειδή έπρεπε να νικήσουμε 2-1, αλλά χάσαμε 2-1. Ουσιαστικά, μας στέρησαν το πρωτάθλημα.

Η ζημιά που κάνει η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Θα είναι δύσκολο για τον κάθε Σισέ ή τον κάθε Ζιλμπέρτο Σίλβα να έρθει στη χώρα μας. Και εγώ, ως επαγγελματίας αθλητής, είναι φιλοδοξία μου να αγωνιστώ σε ένα άλλο πρωτάθλημα εάν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία. Είναι πρόθεσή μου να ξεφύγω απ’ αυτή τη μιζέρια.

Συχνά μας πετάνε κάθε λογής αντικείμενα, από κινητά τηλέφωνα μέχρι γυάλινα μπουκάλια. Το παράξενο είναι ότι έχουμε μεγαλώσει συνηθισμένοι σε αυτού του είδους την πραγματικότητα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και δεν θα αλλάξει. Οι ζωές μας τίθενται σε κίνδυνο και είναι πολύ οδυνηρό να μιλάμε για τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχει κράτος για να τιμωρήσει τους χούλιγκαν. Θα πρέπει αυτά που εφαρμόζονται σε άλλα πρωταθλήματα να εφαρμοστούν κι εδώ. Επίσης, η χώρα μας περνάει δύσκολη περίοδο από οικονομικής άποψης και ο κόσμος αναζητά τρόπους για να εκτονώσει τα προβλήματά του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε