Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζόρβας: Βγήκα από την ενδεκάδα λόγω γλώσσας

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Παλέρμο μίλησε για τις εμπειρίες του από το ιταλικό πρωτάθλημα, τους λόγους που λογίζεται πλέον ως αναπληρωματικός και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για τα δημοσιεύματα αποχώρησής του από την Παλέρμο:
«Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω διαβάσει ακόμη κάτι στην Ιταλία. Έμαθα τα δημοσιεύματα από φίλους στην Ελλάδα και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μου έχουν πει κάτι, δηλαδή, πώς πρόκειται να με δώσουν δανεικό ή να με παραχωρήσουν.
Ζήτησα από τον μάνατζέρ μου να το κοιτάξει. Όταν αυτός ρώτησε όμως τον πρόεδρο του απάντησε ότι η ομάδα θα πορευτεί και με εμένα.
Ο Τύπος στη Σικελία δεν αναφέρει κάτι. Όμως και να θέλω να πάω σε άλλη ομάδα δεν μπορώ γιατί υπάρχει νόμος που ορίζει ότι δεν γίνεται να παίξει ένας ποδοσφαιριστής σε τρεις ομάδες σε μια αγωνιστική σεζόν και εγώ έχω στον Παναθηναϊκό και τώρα στην Παλέρμο. Άρα και να μου το ζητούσαν θα ήταν αδύνατο να συμβεί».

-Στόχος του στην ομάδα:
«Είναι σημαντικό να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να είμαι με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα του Euro. Η Εθνική ομάδα είναι το παν. Το να παίζεις σε αυτή είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Στόχος μου στην Παλέρμο είναι να επιστρέψω στην 11άδα. Σε περίπτωση που μπορούσα να αποχωρήσω θα το επιδίωκα και μόνος για να είμαι καλή αγωνιστική κατάσταση και να έχω παιχνίδια. Το μόνο που μπορώ να κάνω πια είναι να κερδίσω και πάλι τη θέση μου στην 11άδα. Μίλησα με τον Ελευθερόπουλο και τώρα πια το έχω καταλάβει. Στην Ιταλία ο ξένος ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδείξει την αξία του τρεις φορές περισσότερες από κάποιον Ιταλό».

-Για τις εμφανίσεις του στην Παλέρμο:
«Η δική μου η περίπτωση είναι ιδιάζουσα. Έκανα 12 παιχνίδια τα οποία πήγαν καλά. Βγήκα από την ομάδα όταν ισοβαθμούσαμε με την Νάπολι στην 4η θέση. Αντικαταστάθηκα γιατί –όπως είπε ο προπονητής- δεν έχω επικοινωνία με τους αμυντικούς λόγω γλώσσας. Τώρα βέβαια έχει αποκατασταθεί μερικώς το πρόβλημα γιατί έχω μάθει τη γλώσσα και συνεχώς μαθαίνω καλύτερα.Από τα 12 παιχνίδι στα 8 ήμουν από τους διακριθέντες όπως ανέφερε ο Τύπος. Δυστυχώς όμως η Παλέρμο πάντα λειτουργούσε με αγοραπωλησίες. Είναι έτσι η φύση της ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι πούλησε τον Παστόρε με 40 εκατ. Ένα τρομερό ποσό. Στην ομάδα έχουν αλλάξει τρεις προπονητές. Νομίζω ότι είναι τρομερά δύσκολο για τις αλλαγές αυτές για κάθε ποδοσφαιριστή. Πληρώσαμε ότι δεν παίρναμε εκτός έδρας βαθμούς. Τώρα η ομάδα αρχίζει να χάνει και στην έδρα της».

-Η ζωή στη Σικελία και το ιταλικό πρωτάθλημα:
«Η αλήθεια είναι ότι στη Νότια Ιταλία υπάρχει πίεση. Την απογοήτευσή τους οι οπαδοί την εκφράζουν με …ελληνικό τρόπο. Έχουν έντονες αντιδράσεις. Το Καμπιονάτο έχει μεγάλες διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει υψηλό επίπεδο. Είναι ένα ωραία πρωτάθλημα»

-Για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Euro 2012
«Είναι κάτι τρομερό. Φανταστικό. Η Εθνική ομάδα καταφέρνει πράγματα σημαντικά».

-Για τους συμπαίκτες στην Εθνική:
«Υπάρχει θέμα… Και ο Κώστας (Χαλκιάς) δεν αγωνίζεται. Πρέπει και ο Μιχάλης (Σηφάκης) να γίνει καλά. Το εύχομαι να γίνει γρήγορα. Πρέπει όλοι να βρούμε τη θέση μας».

-Τερματοφύλακα που ξεχωρίζει στο Καμπιονάτο:
Ο Ντες Σάνκτις και κάνει καταπληκτικά παιχνίδια. Ο Ζούλιο Σέζαρ έχει ανέβει και έχει βοηθήσει την Ίντερ. Πολλοί τερματοφύλακες είναι καλοί στο Καμπιονάτο. Είναι μια άλλη σχολή. Στην προπόνηση είναι κάτι το διαφορετικό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε