Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βάλτο αγόρι μου” – Όταν ο Διαμαντίδης “σημάδεψε” την Εθνική [vid]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήταν ένα απίστευτο βράδυ του 2005. Ο Βασίλης Σκουντής προσευχήθηκε από το μικρόφωνο, μαζί του και όλη η Ελλάδα και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μας έκανε τη χάρη να… ουρλιάξουμε από χαρά!

Πριν από 11 χρόνια, γράφτηκε μία από τις “χρυσές” σελίδες της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ στο Βελιγράδι.. Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 2005… ήταν η στιγμή του Eurobasket του 2005, όταν η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έστειλε στο καναβάτσο τη Γαλλία και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, στον οποίο έκανε… περίπατο κόντρα στη Γερμανία.

Η Εθνική βρέθηκε να χάνει στον ημιτελικό με τους Γάλλους ακόμα και με 7 πόντους (62-55) 47 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, αλλά κατάφερε να σοκάρει τους πάντες και να φέρει το ματς στους δυο πόντους διαφορά.

Ο Ριγκοντό κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές κι έκανε το 66-64. Η “γαλανόλευκη” είχε 11 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της για την τελευταία επίθεση, έχοντας δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να πάει για δίποντο και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και η δεύτερη ήταν να πάει για τρίποντο και να πάρει τη νίκη.

Ο Νίκος Ζήσης πήρε την απόφαση να μπει στη ρακέτα των Γάλλων, εκείνοι του κλείνουν τον δρόμο, με τον νεαρό τότε γκαρντ να βγάζει έξω στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με “ψυχρό αίμα” εκτέλεσε τους Γάλλους (66-67), στέλνοντας τους Έλληνες στα… ουράνια.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Σπανούλης, Διαμαντίδης 7 (1), Παπαλουκάς 10, Χατζηβρέττας 3, Ζήσης 11, Κακιούζης 3 (1), Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης 4, Ντικούδης 14, Παπαδόπουλος 15, Μπουρούσης.

ΓΑΛΛΙΑ (Κλόντ Μπερζό): Πάρκερ 20 (2), Φοτού, Ριγκοντό 6, Ντιαό 14(2), Φ. Πιετρούς 8, Ντιαρά, Τζιφά, Μ. Πιετρούς 6 (2), Ζελαμπάλ 7 (1), Ζιλιάν 2, Σμιτ 2, Βάις 1.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε