Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Αν δεν προσπαθούμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού, αφού άφησε αιχμές για τα πολλά σφυρίγματα του Κωνσταντινέα και τις κάρτες που έβγαλε στο ΟΑΚΑ, έστειλε το μήνυμα του προς τους παίκτες της ομάδας του.

“Για να κάνουμε το παιχνίδι μας θα πρέπει να βρούμε ρυθμό και σε ένα ματς που είχε τόσες πολλές διακοπές είτε για φάουλ είτε για κάρτες, μία ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Δεν είναι δικαιολογία αυτό αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο την μπάλα στα πόδια παικτών, πώς θα κάνεις παιχνίδι;

Σήμερα έγινε ένα ματς με πολύ χαμηλό ρυθμό και δεν θα μείνει στην ιστορία παρά το γεγονός ότι μπήκαν δύο πολύ όμορφα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, από τη στιγμή που βάλαμε το γκολ και μετά, ήμασταν καλοί αλλά χωρίς φάσεις. Είχαμε τον έλεγχο. Στο δεύτερο η ΑΕΚ άρχισε καλύτερα αλλά ουσιαστικά καμία ομάδα δεν είχε φάσεις. Υπήρχαν πολλές διακοπές συνέχεια και γενικά ήταν ένα ματς που καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ευκαιρίες.

Δεν έχει καμία σχέση με την Ντόρτμουντ. Η ΑΕΚ έπαιξε με μακρινές μπαλιές και εμείς προσπαθούσαμε να τις αποκρούσουμε. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ντόρτμουντ, απλά δεν παίξαμε καλά. Έχουμε ξαναπαίξει άσχημα πριν από αυτό το ματς. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έπαιζε και ο αντίπαλος καλά. Όπως και να έχει είναι ντέρμπι είναι πάντα έτσι. Έχει μεγάλο ανταγωνισμό και διακοπές αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τέτοια παιχνίδια. Εξάλλου με εξαίρεση το περυσινό 6-0 δεν θυμάμαι κανένα άλλο ντέρμπι όσο είμαι στην Ελλάδα που να ήταν διαφορετικό.

Δική μας πρόθεση ήταν να πάμε για τη νίκη. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Ίσως να μην ήταν πετυχημένη η προσπάθεια μας, ωστόσο οι παίκτες μου ποτέ δεν προσπαθούν να καθυστερήσουν για να πάρουν την ισοπαλία. Δυστυχώς υπάρχει ένα σκεπτικό ότι εμείς θα παίρνουμε τα ματς χωρίς να προσπαθήσουμε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει η αντίληψη από τον κόσμο και τον Τύπο ότι ο Ολυμπιακός από τον Οκτώβρη είναι πρωταθλητής και δεν χρειάζεται να προσπαθήσει καν. Αυτό είναι λάθος. Τα έλεγα και θα συνεχίσει να το λέω. Πρέπει να προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν γίνεται να ερχόμαστε να παίξουμε με την ΑΕΚ λες και δεν έχουμε αντίπαλο γιατί η ΑΕΚ ήθελε να χαλάσει το παιχνίδι μας και το έκανε. Ήρθαμε και προσπαθήσαμε για τη νίκη και απλά δεν τα καταφέραμε. Είναι πολύ δύσκολο για μας το πρωτάθλημα” τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε