Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Δεν λέω τίποτα για το συμβόλαιο μου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέφυγε να απαντήσει για το αν θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μώραλης: “Το συμβόλαιο είναι διέτες”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου:

Είδαμε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται στο πρώτο ημίχρονο. Πέρασε από ένα διάστημα προσαρμογής για να πάρει τελικά το παιχνίδι;
«Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η Καβάλα έχει κάνει μία πολύ καλή χρονιά φέτος. Εμείς δεν ξεκινήσαμε με την ίδια ένταση που συνηθίζουμε. Και όπως και να ‘χει, είναι καλό να δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να κερδίσουμε, γιατί έτσι ο κόσμος εκτιμάει ότι έχουμε κερδίσει όλα τα εντός έδρας ματς».

Είναι μεγάλο κίνητρο για εσάς για να γίνετε ο μοναδικός προπονητής που θα έχει μόνο νίκες στο Καραϊσκάκη; Και αν είναι κίνητρο για εσάς να οδηγήσετε τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου;
«Ναι. Το κίνητρο είναι έντονο σε εμάς. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Θέλουμε όλοι στην ομάδα να τα κερδίσουμε τα ματς στο Καραισκακη. Ειδικά σήμερα ήταν σημαντικό για να κερδίσουμε. Η Καβάλα ήρθε για να πάρει βαθμούς, γιατί ξέρουμε ότι έχει στόχο να μπει στα πλέι οφ. Δεν θέλουμε όμως να κερδίσουμε τα εντός έδρας ματς, αλλά και το εκτός έδρας ματς. Όσο για το δεύτερο σκέλος, εχουμε ήδη μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Θα μείνετε ή όχι στον Ολυμπιακό;
«Πριν απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση υπάρχει άλλη ερώτηση για το παιχνίδι; (γέλια)».

Πώς αισθάνεται ένας προπονητής να κερδίζει η ομάδα του 3-1 και να αποδοκιμάζεται ένας παίκτης; Για τον Ντουντού…
«Σε εμένα αρέσει ο κόσμος να χειροκροτάει τους παίκτες. Γιατί αυτό θα βοηθήσει τον παίκτη να παίξει καλύτερα και αν παίξει καλύτερα, θα βοηθήσει κι όλη την ομάδα να παίξει καλύτερα. Αυτό πιστεύω. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει να πετύχουμε όλες αυτές τις νίκες. Χωρίς αυτόν δεν θα τα καταφέρναμε. Ο Ντουντού ήταν σημαντικός παίκτης σε όλη τη σεζόν για εμάς. Όμως ο ίδιος ο Ντουντού και οι παίκτες είναι επαγγελματίες και είναι υποχρεωμένοι να παίζουν είτε ο κόσμος τους χειροκροτάει, είτε όχι».

Η διαφορά των 13 βαθμών από τον Παναθηναϊκό λέει την αλήθεια;
«Αν δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αυτή η διαφορά, σίγουρα την πλησιάζει. Κι αν δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, είναι υπέρ μας. Είναι χάρη σε εμάς…»

Δηλαδή θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη;
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η διαφορά είναι αυτή και δεν αλλάζει. Δεν μπορούμε να πούμε ποια έπρεπε να είναι η διαφορά. Εμείς θα παλέψουμε για να την αυξήσουμε και είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε».

Έχετε καταλήξει για το ποιες είναι οι αδυναμίες του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να βελτιωθεί ενόψει της νέας χρονιάς;
«Ναι. Έχουμε καταλήξει τι προβλήματα έχει ο Ολυμπιακός και ποια τα μειονεκτήματα. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην ομάδα και όταν έρθει η ώρα να αναλύσουμε τα λάθη, θα πρέπει να τα βελτιώσουμε».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού φωνάζει ρυθμικά το όνομά σας. Θα πάρετε θέση για το αν θα μείνετε ή όχι; Και θα θέλαμε να μας πείτε αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.
«Όσον αφορά στις μεταγραφές δεν είναι η στιγμή για να μιλήσουμε για προσθήκες ή όχι. Ξέρουμε ότι επειδή θεωρούμε ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στο άλλο σκέλος της ερώτησης, ξέρω ότι εξαιτίας μίας συνέντευξης που έδωσα στην Ισπανία έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο θέμα. Εχω κάνει μία συμφωνία με τον σύλλογο να μην συζητήσουμε καθόλου αυτό το θέμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Ούτε ιδιωτικά με τον σύλλογο, ούτε δημοσίως. Αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί όταν ήρθα στον Ολυμπιακό , ο σύλλογος βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Ήταν πέμπτος στην βαθμολογία και εκτός Ευρώπης. Και χρειαζόμασταν ηρεμία για να επιστρέψουμε και να πάρουμε έναν τίτλο. Και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πριν από αρκετές αγωνιστικές, είχε δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση για το αν θα πάω στη Σεβίλλη ή την Ατλέτικο. Και στον ελληνικό Τύπο και στον ισπανικό. Είχαμε μία συμφωνία με τον Ολυμπιακό και χρειαζόταν ηρεμία για να συνεχίσουμε. Αυτό σταμάτησε γιατί από την πλευρά του Ολυμπιακού έπρεπε να σταματήσουν, επειδή άρχισαν να πιστεύουν τις φήμες. Είπαμε ότι δεν θα μιλήσουμε καθόλου για αυτό μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Είναι αλήθεια ότι έχω μιλήσει σε κάποιο Μέσο στην Ισπανία για αυτό το θέμα και σας ζητώ συγνώμη. Και καταλαβαίνω και τη δική σας πλευρά γιατί θέλετε να ανακοινώσετε και να γράψετε κάποια πράγματα. Την προηγούμενη χρονιά δεν είχατε αυτό το πρόβλημα, γιατί περιμένατε να δείτε τι θέση θα καταλάμβανε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι έχω ένα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και βρίσκομαι εδώ για να εκπληρώσω όλες τις δεσμεύσεις. Το ίδιο είπα και στον πρόεδρο, όχι μόνο για θέμα του συμβολαίου μου, αλλά όσον αφορά όλα τα θέματα. Αυτό έχω συζητήσει με τον πρόεδρο. Δεν θέλω να συμβεί το ίδιο και συνεχώς να απαντάω στην ίδια ερώτηση, γιατί μία ερώτηση μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους αλλά η απάντηση θα είναι ίδια».

Οι φήμες θα φουντώσουν όμως με την απάντηση που δίνετε…
«Θα πάω σε όλες τις ομάδες που δεν έχουν προπονητή. Την Μπάγερν, την Τσέλσι (γέλια)».
Θα μας πείτε πόσα χρόνια δεσμεύεστε με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό;

«Φυσικά και όχι. Είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και τον σύλλογο. Αισθάνομαι ως παίκτης. Είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν αυτή την ερώτηση».

Το συμβόλαιό σας είναι διετές ή 1+1;
«Σας είπα να μην μιλήσουμε για το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο είναι εκεί, θα το τηρήσουμε μέχρι τελευταία λέξη, ήδη σχεδιάζουμε τη νέα χρονιά, είτε το συμβόλαιο ήταν για ένα είτε για δέκα χρόνια. Σχεδιάζουμε την προετοιμασία της ομάδας…»

Μώραλης: Το συμβόλαιο είναι διετές
Ο εκ των αντιπροέδρων των Πειραιωτών, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε πως «λεπτομέρειες, όρους και ότι άλλο υπάρχει στο συμβόλαιο, θα τα μάθετε στο τέλος της σεζόν». Αναλυτικά:
“Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένη και από τα τρία ημίχρονα. Τα δύο μέσα στο γήπεδο, γιατί η ομάδα δεν χαλάρωσε παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έπαιξε καλά. Το τρίτο παίχτηκε στη συνέντευξη Τύπου και συμφωνούμε απόλυτα με όσα είπε ο προπονητής, πως δεν χρειάζεται να συζητάμε άλλο για το θέμα του συμβολαίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η διοίκηση εξέδωσε μια ανακοίνωση πριν κάποιες μέρες και δεν νιώθουμε πως χρειάζεται να επανερχόμαστε σε αυτό. Εκεί αναφέρεται πως το συμβόλαιο είναι διετές και ο κύριος Βαλβέρδε τηρεί κατά γράμμα τους όρους του συμβολαίου του. Προγραμματίζουμε μαζί την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας και λεπτομέρειες, όρους και ό,τι άλλο υπάρχει, θα τα μάθετε μετά το τέλος της σεζόν. Δεν έχει ορισθεί κάποιο ραντεβού Βαλβέρδε-Μαρινάκη, αλλά υπάρχει συχνή και τακτική επικοινωνία μεταξύ του προπονητή και του προέδρου του Ολυμπιακού”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε