Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Δεν πάμε για να χάσουμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού που χαρακτήρισε τους “κανονιέρηδες” ως την καλύτερη ομάδα του ομίλου, ενώ τόνισε πως κλειδί του αγώνα θα είναι ο ρυθμός.

Κατά την διάρκεια της επιστροφής της αποστολής του Ολυμπιακού από την Κρήτη ο Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκε στην βελτίωση που παρουσίασε η ομάδα του, ενώ μίλησε και για τον αγώνα της Τετάρτης με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.
 
«Είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος και αυτό που έχει σημασία είναι οι νίκες. Μετά την Ξάνθη κερδίσαμε και τον Εργοτέλη και συνεχίζουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε διαφορετικοί, καλύτεροι. Αυτό φάνηκε και με τον Εργοτέλη. Είχαμε καλύτερη λειτουργία από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, πιέσαμε καλύτερα κατά διαστήματα», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια επισήμανε πόσο σημαντικά είναι τα ματς που κερδίζονται στην επαρχία:

«Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία το να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να συγκεντρώνουμε βαθμούς. Ειδικά όταν κερδίζεις εκτός έδρας είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα και κρύβουν εκπλήξεις. Ευτυχώς, αυτήν τη φορά, το ταξίδι μας στην Κρήτη δεν είχε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Για την Άρσεναλ: «Όταν παίζεις απέναντι στην Άρσεναλ δεν μπορείς να πεις και πολλά. Από μόνο του το παιχνίδι μάς κάνει να είμαστε σε εγρήγορση. Η Άρσεναλ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο γκρουπ. Αυτό λέει πολλά για το πόσο δύσκολη θα είναι το έργο μας. Δεν θα πάμε στο Emirates έχοντας στο μυαλό ότι θα χάσουμε το ματς.

Για το παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο: «Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Να τους ανταγωνιστούμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα μπορέσουμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Εμείς, όμως, σίγουρα θέλουμε να πάρουμε… κάτι.

Είναι προφανές πως είναι δύσκολο το έργο μας. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι αδύνατον να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι καλό. Εάν κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε συγκεντρωμένοι, ανταγωνιστικοί και αποφύγουμε τα λάθη, τότε έχουμε ελπίδες για μια καλή παρουσία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Άρσεναλ να μας παρασύρει στον ρυθμό της».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Οι ποδοσφαιριστές της είναι νέοι, έχουν ενθουσιασμό και εάν βρουν ρυθμό, μπορούν να μας δημιουργήσουν άσχημες καταστάσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην αφήνουμε κενούς χώρους και να κάνουμε την άμυνά τους να ανησυχεί και να μας αισθάνεται.

Είναι προφανές ότι στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να συζητάμε για το αν είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορείς να πάθεις μεγάλη ζημιά εάν δεν βρίσκεσαι στο 100% και αγωνιστικά και πνευματικά. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μας».

Τέλος, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στον Φράνκο Κοστάντσο για τον οποίο τόνισε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος 100% μαζί του. Είμαι ικανοποιημένος 200%. Τον στηρίζω και τον πιστεύω απόλυτα όπως και όλους τους παίκτες μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε