Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Έχουμε μόνο μία επιλογή, να κερδίσουμε!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως παρά τις αλλαγές που θα έχει η Άρσεναλ στην αποστολή της, δεν θα έρθει στην Ελλάδα για να κάνει… δώρα και πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μοχθήσει για την πρόκριση!
 
Θεοδωρίδης: Πιστόλισαν τον Ολυμπιακό!

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε πως εξαιτίας των πολλά προβλημάτων στο κέντρο, θα προχωρήσει σε λύσεις αμυντικών παικτών, ενώ υπενθύμισε πως η πρόκριση των Πειραιωτών στην επόμενη φάση του Τσάμπιθονς Λιγκ θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ.

 
Η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε:
 
Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι έχετε πάρα πολλές απουσίες στο χώρο του κέντρου στο δημιουργικό κομμάτι;
 
“Ουσιαστικά λείπουν όλες οι επιλογές που έχετε. Είναι σίγουρο πως έχουμε πολλά προβλήματα με πολλούς τραυματισμούς στο κέντρο, αλλά για να αντιμετωπίσουμε το ματς πρέπει να σκεφτούμε τους παρόντες που πρέπει να βοηθήσουν για να βγει όπως θέλουμε το παιχνίδι. Παραδεχόμαστε φυσικά ότι είναι μία δυσκολία για εμάς, όμως, πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι”.
 
Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι η Άρσεναλ θα παίξει με μία άγνωστη σύνθεση που ενδεχομένως να μην έχει παίξει ποτέ;
 
“Είναι ντεζαβαντάζ για εσάς αυτό; “Δεν γνωρίζω καθόλου ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα παίξουν. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα για αυτό. Γνωρίζουμε όμως ότι όποιος και να παίξει θα είναι καλός παίκτης αφού είναι ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Έρχονται για να κερδίσουν και ξέρουμε ότι ακόμα και οι παίκτες που παίζουν στην Άρσεναλ έχουν ένα στυλ καθορισμένο. Παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, είναι από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και σίγουρα θα παίξει καλά. Ανεξάρτητα από το ποιοι θα παίξουν από την Άρσεναλ, εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή. Πρέπει να κερδίσουμε το ματς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Άρσεναλ έχει μία μεγάλη αξία, είναι πρώτη στον όμιλο, αλλά δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Εμείς η Μαρσέιγ και η Ντόρτμουντ παλεύουμε για την πρόκριση” .
 
Αναγκαστήκατε να κάνετε πολλές αλλαγές στη Μασσαλία να βάλετε και τον Μανιάτη αμυντικό χαφ. Τώρα όμως δεν θα έχετε τον Φουστέρ και ενδεχομένως τον Γέστε. Εχετε άλλες εκπλήξεις;
 
“Ελπίζω να μην έχω πολλές εκπλήξεις αύριο. Μένει ακόμα μία προπόνηση για να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Φουστέρ για το αν θα προλάβει να μας βοηθήσει. Επίσης την κατάσταση του Ορμπάιθ. Σίγουρα όμως θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικούς παίκτες στο κέντρο γιατί δεν έχουμε άλλες επιλογές”.
 
Από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται με αποκορύφωμα τη Μασσαλία. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;
 
Θα περιμένουμε έναν ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό αύριο; “Σίγουρα εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο ματς μπροστά στον κόσμο μας. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε σε ποιον όμιλο μπήκαμε, εμείς λέγαμε ότι θέλουμε να παίζουμε ωραία ματς χωρίς να είναι η ομάδα ότι θα κάνουμε ένα τυχαίο χτύπημα για να κερδίσουμε ένα ματς. Τα έχουμε καταφέρει και αυτός είναι ο στόχος μας και αύριο. Να παρουσιάσουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε να παίζουμε. Σε κάθε περίπτωση αν αύριο θέλουμε να κερδίσουμε, χρειάζεται να παίξουμε καλά. Όπως κάναμε στα προηγούμενα ματς, να παίξουμε δυνατά, γρήγορα, ωραία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα μέτριο ματς και να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε αύριο. Πρέπει να κάνουμε καλά για να κερδίσουμε”.
 
Ο Ολυμπιακός πώς θα πρέπει να παίξει για να πάρει τη νίκη. Θα παίξει συντηρητικά; “Θα κυνηγήσει το γρήγορο γκολ; Θα κριθεί η αναμέτρηση στη μάχη του κέντρου;
 
“Θα βάλουμε πολύ γρήγορα ένα γκολ, μετά θα κλειστούμε πίσω για να μην σκοράρουν και στο τελευταίο λεπτό θα βάλουμε ένα γκολ (γέλια). Το μόνο που λείπει είναι ότι θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Θα μου άρεσε πολύ να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ. Αλλά και αργά να βάλουμε ένα γκολ, δεν έχει καμία σημασία αν κερδίσουμε. Από το πρώτο λεπτό πρέπει να μπούμε με την ψυχολογία της νίκης και να μην χρειαστούμε δέκα λεπτά για να προσαρμοστούμε στον ρυθμό του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το πρώτο λεπτό να παίξουμε όπως πρέπει σε αυτή τη διοργάνωση. Όταν παίξαμε στο Λονδίνο είχαμε δεχτεί ένα γκολ στα δέκα λεπτά και ένα δεύτερο δεχτήκαμε στο 20λεπτο”.
 
Αξίζει μία θέση ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και πού μπορεί να φτάσει με την ποιότητα που έχει ο σύλλογος;
 
“Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και αν με ρωτάτε, η ομάδα αξίζει την πρόκριση και θα ήθελα να προκριθούμε. Χωρίς να ξέρω πού θα φτάσουμε. Είναι κάτι υποθετικό. Εξαρτάται από τις ομάδες. Το ίδιο όμως πιστεύει και ο προπονητής της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ. Σίγουρα όμως αυτή που έχει το κλειδί είναι η Μαρσέιγ γιατί αυτή βρίσκεται μπροστά. Εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Γερμανίας”.
 
Το γεγονός ότι αύριο θα χρησιμοποιήσετε πολλούς αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στην μεσαία γραμμή, μήπως θα αλλάξει και η φιλοσοφία της ομάδας ως προς την ανάπτυξή της;
 
“Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε ανεξάρτητα από τους παίκτες. Εμείς πρέπει να μπούμε να βγούμε μπροστά και να κερδίσουμε. Εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχει σημασία αν θα το κάνει ο Ιμπαγάσα, ο Φουστέρ ή ο Γέστε. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο”.
 
Βγάζοντας τη φόρμα του Ολυμπιακού και κοιτώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο ως Ισπανός προπονητής, αυτό είναι το ταβάνι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την πρόκριση στους “16”, τον ΠΑΟΚ να περνάει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και με την Ελλάδα στα τελικά του Euro;
 
“Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει την Τότεναμ δεν βοηθάει μόνο τον αυτό του, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Ολυμπιακός που διεκδικεί την πρόκριση, βοηθάει και την Ελλάδα στο πρεστίζ”.
 
Βλέπετε το παιχνίδι ως την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ ως προσωπική σας προπονητική δικαίωση από τη στιγμή που συμμετέχετε ως τεχνικός για πρώτη φορά στη διοργάνωση;
 
“Όχι. Για εμένα δεν είναι κάτι παραπάνω. Απλώς είναι σημαντικό ματς για την ομάδα μου. Είναι σημαντικό για όλους εμάς και για μένα ως προπονητής. Δεν είναι σαν προσωπική υπόθεση. Δεν βλέπω τίποτα παραπάνω από το ότι θέλουμε να προκριθούμε. Η πρόκριση δεν περνάει από εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε ,αλλά πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε και θέλουμε είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι σημαντικό για όλους μας. Όχι κάτι παραπάνω για εμένα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε