Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Μεγάλη πρόκληση για όλους μας το Europa League

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Βάσκος τεχνικός, όπως συνηθίζει, κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει της ρεβάνς με τη Μέταλιστ, δεν θέλησε να αναφερθεί στο ντέρμπι “αιωνίων” ενώ τόνισε ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουν σημαντικά πράγματα στο Europa League.

Πάει Ρέντη ο Μαρινάκης και υπόσχεται (;) πριμ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για το ματς κόντρα στη Μέταλιστ την οποία δεν υποτιμά παρά την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού:

“Είναι μεγάλη πρόκληση το Europa League. Είναι κάτι που αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά γιατί ξέρουν ότι για να περάσουν στα προημιτελικά θα πρέπει να κοιτάξουν το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύω πως το αυριανό ματς είναι καθοριστικό.

Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Θα παίξουμε σαν το αποτέλεσμα να είναι 0-0 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά στο πρώτο ματς, όμως θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα ξέρουμε για την επιθετική ικανότητα της Μέταλιστ, όμως εμπιστευόμαστε και τη δική μας επιθετική ικανότητα. 

Στην Ουκρανία παίξαμε πιο κλειστά και καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ευκαιρίες. Αύριο το ματς θα είναι πιο ανοιχτό, γιατί όποια ομάδα χάσει θα αποκλειστεί και επίσης η Μέταλιστ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση. 

Μην έχετε αμφιβολία πως ξέρουμε την αξία των παικτών της Μέταλιστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο όπως θα είναι και τώρα δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο. 

Όταν θα ξεκινήσει το ματς θα έχουμε προβάδισμα και θα μας ευνοεί και η ισοπαλία, ενώ ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και θα ψάξει το γκολ. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί όποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει και το παιχνίδι. 

Το να μπορέσεις να έχεις καλή απόδοση σε τρεις διοργανώσεις είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τις ελληνικές. Ειδικά στο Europa League όπου παίζεις το βράδυ της Πέμπτη και μετά θα πρέπει να συγκεντρωθείς για το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλο ένα ματς στο Europa League κι αυτό σκεφτόμαστε γιατί αν δεν το κερδίσουμε δεν θα έχουμε άλλο. Αν το κερδίσουμε θα μπορούμε να σκεφτόμαστε παρακάτω», ήταν η απάντηση του «Τσινγκούρι». 

Οι άνθρωποι που δουλεύω κάθε φορά είναι οι καλύτεροι και είναι ό,τι καλύτερο έχω αφού μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Το αυριανό ματς είναι μια πρόκληση για εμάς, κάτι πολύ όμορφο και όλοι μαζί και ο κόσμος μαζί, θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Το ματς όμως είναι πρόκληση και για την Μέταλιστ, γι’ αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε