Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε: “Νικήσαμε, αλλά το μυαλό μας είναι στον Παναθηναϊκό”

EUROKINISSI

Στο παρελθόν ανήκει για τον Ισπανό προπονητή η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, καθώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κοντά και αυτό θα κρίνει τον τίτλο, όπως επεσήμανε.

“Το πιο σημαντικό παιχνίδι για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι το επόμενο, με τον Παναθηναϊκό. Το σημερινό είναι σημαντικό ματς και είναι ένα βήμα γιατί παίζαμε με μία ομάδα που στη έδρα της τα προηγούμενα χρόνια μας νικούσε. Πήραμε τη νίκη, αλλά αυτό το παιχνίδι πέρασε ήδη και κοιτάμε το επόμενο”, δήλωσε αρχικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι δεν φοβήθηκε για την ήττα σε κανένα σημείο του αγώνα:
“Δεν φοβηθήκαμε γιατί ξέραμε ότι έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας. Ξέραμε ότι θα είχαμε δυσκολίες και είναι γεγονός ότι είναι το πρώτο παιχνίδι που δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όχι τόσο, γιατί λόγω των διακοπών χάσαμε τον ρυθμό μας. Ο Άρης δεν μας απείλησε πολύ, αλλά και εμείς παρά το γεγονός ότι φτάναμε στην περιοχή του συχνά, δεν καταφέρναμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Στο τέλος το παιχνίδι έγινε πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες”, υπογράμμισε.

Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε και αναφορά στις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα:
“Εμείς σαν Ολυμπιακοί βλέπουμε πέναλτι στη φάση του Ριέρα. Εξαρτάται από το χρώμα της φανέλας που φοράς. Αν είσαι ολυμπιακός βλέπεις το πέναλτι που δεν δίνεται, αν είσαι Άρης ζητάς την αποβολή του Ιμπαγάσα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε αντικειμενικοί. Εξάλλου, από την θέση μου δεν μπορώ να έχω καλή άποψη, όπως το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή του Άρη.

Επειδή φοράω την κόκκινη φόρμα, κάθε φορά βλέπω κάποια περίεργη φάση, την βλέπω υπέρ της ομάδας μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν το δούμε στην τηλεόραση μετά δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή άποψη. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το παιχνίδι. Όχι τόσο οι διαμάχες”.

Αισιοδοξία για τον τίτλο έδωσε η νίκη στους παίκτες του Ολυμπιακού:

“Ήταν μία σπουδαία νίκη για εμάς. Βγάλαμε πάθος και ενέργεια στον αγώνα και καταφέραμε να κερδίσουμε. Πρόκειται για ένα τρίποντο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”, τόνισε ο Ραούλ Μπράβο.

“Παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Είχαμε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το θέλαμε πάρα πολύ, το πιστέψαμε και το γυρίσαμε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Αυτή τη νίκη την είχε ζητήσει ο πρόεδρος (σ.σ. Μαρινάκης) και του την αφιερώνουμε. Δεν θέλω να πω ότι είναι νίκη τίτλου. Πάντως κάναμε ένα μεγάλο βήμα», τόνισε ο διεθνής μπακ μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε