Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Ο πρόεδρος θα αποφασίσει για το ραντεβού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως συνηθίζει, δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για το μέλλον του στον Ολυμπιακό και αρκέστηκε στο να πει ότι το πότε θα γίνει η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Τον εαυτό του στη διάθεση του Ολυμπιακού (για το πότε θα γίνει η συνάντηση με τον Μαρινάκη) έθεσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνέντευξη του στη NOVΑ.

O Ισπανός δεν δημοσιοποίησε τις σκέψεις του και το μόνο που ουσιαστικά είπε είναι ότι η παραμονή του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Κύριε Βαλβέρδε, πόσο ιδιαίτερο είναι το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα, υπό την έννοια πως είναι το τελευταίο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα περίοδο;
«Ναι, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς, γιατί είναι το τελευταίο μετά από μία σειρά πολλών παιχνιδιών. Κατά τη γνώμη μου έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα έχοντας μία ωραία γεύση στο στόμα. Όμως, εκτός από αυτό, είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε. Όχι μόνο επειδή είναι το τελευταίο. Αλλά γιατί όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, πιστεύω πως χρειαζόμαστε τρεις βαθμούς ακόμα, πρώτον για να διατηρήσουμε τη διαφορά μας απ’ τον Παναθηναϊκό. Και δεύτερον, γιατί θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι για άλλους τυπικούς λόγους».
 
Ο κόσμος περιμένει να γιορτάσει μαζί σας τον τίτλο. Φαντάζομαι το ίδιο θέλετε και εσείς, διότι στο τέλος της διαδρομής αυτές οι στιγμές είναι πολύ ιδιαίτερες.
«Ναι, πιστεύω πως ο κόσμος θα θέλει να γιορτάσει γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την τυπική κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω πως το γήπεδο θα πρέπει να γεμίσει. Ο κόσμος να απολαύσει το ματς. Να είναι μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αν και η Κέρκυρα θα παίξει για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Μπορεί να μας δυσκολέψει αρκετά γιατί βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση. Από ‘κει και πέρα, όμως, εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο και να είναι μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όμως, πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο γιατί είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όπου εμείς θέλουμε κυρίως τη νίκη. Δεν είναι μόνο θέμα γιορτής. Σίγουρα θέλουμε να το γιορτάσουμε αν και δε θα μας δώσουν την Κυριακή το κύπελλο. Αλλά θα είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας μετά την κατάκτηση του τίτλου και θέλουμε να το χαρούμε. Αλλά κυρίως θέλουμε τη νίκη».
 
Για εσάς, πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές σας στις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρονιάς, καθώς είναι και μαθηματικά πρωταθλητές;
«Σίγουρα, όταν επιτυγχάνεις έναν  προς έναν τους στόχους σου, είναι πιο δύσκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου. Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, οι παίκτες έπρεπε να διαχειριστούν πάρα πολύ μεγάλη πίεση, στην Ευρώπη, στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Τώρα που σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να τελειώνουν οι υποχρεώσεις, είναι πιο δύσκολο. Αλλά έχουμε την υποχρέωση και πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να τελειώσουμε με νίκες όλα τα παιχνίδια».
 
Τώρα στο τέλος, σκοπεύετε να δώσετε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες οι οποίοι δεν έπαιξαν πολύ στην τρέχουσα περίοδο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας;
«Ναι, είναι κάτι που το σκέφτομαι. Τώρα έχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Σκέφτομαι πως υπάρχει κόσμος που δεν έχει παίξει πολύ και που το αξίζει να παίζει γιατί προπονείται πάρα πολύ καλά. Όμως, όποιος και να παίξει, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».
 
Ο Λιούμπομιρ Φέισα είναι ένας απ’ αυτούς που δεν έπαιξε πολύ λόγω τραυματισμών. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί του χρόνου να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό;
«Ναι, είναι ένας απ’ τους παίκτες που δυστυχώς δεν έπαιξε πάρα πολύ. Θα του άρεσε να παίξει σε κάποιο παιχνίδι γιατί είχε την ατυχία να τραυματιστεί πάρα πολύ νωρίς. Αν και ξεκίνησε τη χρονιά με πολύ καλές προοπτικές. Είναι ένας νέος, δυνατός ποδοσφαιριστής που παίζει στο κέντρο και τον χρειαζόμασταν, ο οποίος πολλές φορές έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης εξαιτίας της μεγάλης απουσίας του. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όχι, όμως, μόνο αυτός. Είναι και άλλοι παίκτες, όπως ο Μόνχε, ο Ποτουρίδης, ο Φετφατζίδης, ο Τάσος Παπάζογλου, οι οποίοι είναι παίκτες που προπονούνται πολύ καλά και τους αξίζει να έχουν χρόνο συμμετοχής».
 
Θα προφυλάξετε τον Τοροσίδη, επειδή έχει αυτό το κτύπημα στο χέρι;
«Θα το εκτιμήσουμε τις επόμενες ημέρες. Στο κάτω – κάτω είναι πρόβλημα στο χέρι, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να προσπαθήσει. Είναι κάτι που θα το εκτιμήσουμε τις επόμενες ημέρες αν θα μπορεί να παίξει ή όχι».
 
Αυτό είναι το τρίτο σας πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ποιο χαρήκατε περισσότερο, συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες που είχατε στην προσπάθεια για την κατάκτησή του;
«Αυτό που γιορτάζεις πιο πολύ και που χαίρεσαι πιο πολύ είναι πάντα το πρώτο, Όμως το πρώτο δεν ήταν και το πιο δύσκολο. Πιστεύω πως ο φετινός, επειδή στο δεύτερο γύρο καταφέραμε να ανέβουμε στην 1η θέση στη βαθμολογία, είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε κατακτήσει. Όμως το πιο δύσκολο δεν είναι να κερδίσει έναν τίτλο. Το πιο δύσκολο είναι να τον ξανακερδίσεις. Γιατί το να τον κερδίσεις μία φορά, μπορεί να συμβεί. Το να καταφέρεις να μπεις στην ψυχολογία του νικητή και να επαναλάβεις το κατόρθωμα ξανά – ξανά, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο».
 
Φαντάζομαι, δύσκολο θα είναι να κατακτήσεις το πρωτάθλημα για τρίτη χρονιά στη σειρά. Κοιτώντας τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού στα τελευταία 16 χρόνια, πολλοί στέκονται στα πρώτα χρόνια. Για την ακρίβεια στην περίοδο 1998-99, όταν η ομάδα του Πειραιά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο διατηρώντας τότε στον πάγκο της τον ίδιο προπονητή για τρίτη χρονιά στη σειρά, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Δικαιολογημένα τώρα υπάρχει η άποψη πως αν ο Ολυμπιακός διατηρήσει τον ίδιο προπονητή, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Συμφωνείτε πως αυτά είναι τα κέρδη των μακροχρόνιων συνεργασιών;
«Δεν πιστεύω πως μπορώ να συγκρίνω την ομάδα που είχα την πρώτη χρονιά με τη φετινή. Γιατί από χρονιά σε χρονιά οι ομάδες που είχα ήταν τελείως διαφορετικές. Απ’ την πρώτη ομάδα, έχω ακόμη μόνο τον Τοροσίδη και τον Αβραάμ. Δε θυμάμαι να είναι κάποιος άλλος. Οπότε δε μπορούμε να συγκρίνουμε γιατί η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ. Την πρώτη χρονιά ήταν πολύ δυνατή η άμυνα που είχαμε. Επίσης πιέζαμε πάρα πολύ ψηλά. Σε αντίθεση με φέτος που πιστεύω πως είμαστε αρκετά πιο γρήγοροι και κάνουμε περισσότερο εσωτερικό παιχνίδι. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι πάντα με τους παίκτες που έχω Θέλω απ’ το δυναμικό που διαθέτω να βγάζω το καλύτερο αποτέλεσμα. Και ο Ντιόγκο ήταν τότε. Αλλά ήρθε στο τέλος».
 
Μπορείτε να μας διευκρινίσετε πότε θ’ απαντήσετε στον πρόεδρο σχετικά με το θέμα της παραμονής σας. Αν αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα, ή μετά την ολοκλήρωση όλων των υποχρεώσεων της ομάδας, δηλαδή μετά και απ’ τον τελικό;
«Είναι κάτι που θα το σχεδιάσει ο σύλλογος αυτό και όχι εγώ. Δεν πρόκειται να πάω να ζητήσω μία συνάντηση με τον πρόεδρο. Είναι κάτι που θα το ζητήσει ο σύλλογος το πότε θα γίνει η συνάντηση. Είμαι στη διάθεση του συλλόγου και ο πρόεδρος το ξέρει αυτό. Όποτε ο πρόεδρος θέλει να συζητήσουμε γι’ αυτό το θέμα, είμαι στη διάθεσή του να το συζητήσουμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό του κυπέλλου. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Και αυτό είναι θέμα του προέδρου το πως θα το εκτιμήσει. Αν θα πρέπει να γίνει η συζήτηση αυτή πριν ή μετά».
 
Κλείνοντας, η αγάπη του κόσμου την οποία εισπράττει ο ίδιος αλλά και εμείς, μπορεί να σας επηρεάσει στην τελική σας απόφαση;
«Αυτήν την ερώτηση την είχες ηχογραφημένη από πέρυσι, πρόπερσι και την επαναλαμβάνεις (γέλια); Πάντα εισέπραττα την αγάπη του κόσμου. Απ’ την πρώτη χρονιά που ήρθα εδώ, ο κόσμος με υποδέχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν αμφιβάλω καθόλου για το πόσο πολύ με αγαπάει ο κόσμος. Και καταλαβαίνω πόσο πολύ με θέλει. Όμως, όπως λέω κάθε χρόνο, το θέμα της παραμονής ή όχι εξαρτάται από πάρα πολλούς άλλους λόγους. Αυτό προσπαθώ να δηλώσω: ότι εξαρτάται από πολλούς άλλους λόγους».

Θλάση ο Ιμπαγάσα – Αμφίβολος για τον τελικό

Αμπντούν: Δεν χάνουμε με τίποτα το κύπελλο

Μιραλάς: Ελάτε να γιορτάσουμε το 39ο

Θεοδωρίδης: Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στην αστυνομία

Σάββατο 28 Απριλίου ο τελικός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε