Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Πολύ ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει…

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως η ομάδα του δέχεται πολλά γκολ την ώρα που οι αντίπαλοι της κάνουν λίγες ευκαιρίες. Τι είπε για Μόνχε, Μοντέστο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερό μας ημίχρονο. Δεν θυμάμαι τα προηγούμενα! (γέλια) Πάντως, όντως, παίξαμε πολύ καλά και κάναμε πράγματα που ήθελα. Πιέσαμε καλά, κλέψαμε μπάλες, σκοράραμε…», τόνισε αρχικά, σχετικά με το ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο 47χρονος προπονητής στην εφημερίδα “Γαύρος”, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα γκολ που δέχεται η ομάδα:

«Είναι πολύ ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει. Όπως έχω ξαναπεί, οι αντίπαλοί μας δεν μας κάνουν πολλές ευκαιρίες, παρόλα αυτά πετυχαίνουν γκολ. Και πάλι, όμως, αυτό έγινε… ο ΟΦΗ πέτυχε δύο γκολ με δύο ευκαιρίες. Το ίδιο και ο Άρης… Δείτε τι έγινε στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Σε κάθε ματς κάνει 15 με 20 ευκαιρίες για γκολ, αλλά με εμάς έκανε δύο ή τρεις σε όλο το παιχνίδι. Αλλά είμαστε και άτυχοι. Τι μπορείς να κάνεις όταν ένα σουτ από τα 20-25 μέτρα μπαίνει γκολ. Είναι πολύ περίεργο, αλλά πρέπει να το αλλάξουμε…».

Στη συνέχεια, ο Βαλβέρδε σχολίασε την επιλογή να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Φρανσουά Μοντέστο: «Το έκανα, διότι ήθελα να έχουμε περισσότερη δύναμη στον αέρα. Είχαμε τους τέσσερις αμυντικούς, οι οποίοι είναι ψηλοί, και θέλαμε ακόμη έναν να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Και έτσι, επέλεγαν τον Μοντέστο. Ο Άρης έχει πολλούς ψηλούς παίκτες. Ο Φατί είναι 1,90 μ., ο Σανκαρέ επίσης 1,90 μ.. Από το σκάουτινγκ είχαμε δει ότι οι ψηλές μπαλιές είναι το δυνατό σημείο του Άρη. Μην ξεχνάτε ότι ο Πρίττας και ο Ιάκομπ, ο οποίος δεν έπαιξε βασικός, είναι ψηλοί, ενώ περιμέναμε να είναι στο παιχνίδι και ο Λαζαρίδης, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός στον αέρα. Και ήταν έκπληξη που δεν έπαιξαν».

Για τον λόγο που ο Μοντέστο έπαιξε πιο προωθημένος από τον Ιμπαγάσα, σχολίασε: «Δεν είναι ότι έπαιζε πιο μπροστά. Ήταν στην ίδια ευθεία με τον Ιμπαγάσα. Ωστόσο, τον είδα ότι ήταν καλά ψυχολογικά, ειδικά μετά το γκολ και του έδωσα το ελεύθερο να προωθείται. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σημαντικός για εμάς. Είναι παίκτης που έχει χαρακτήρα».

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Δεν έχει σημασία πότε θα γίνει το συγκεκριμένο ματς. Δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω να μας επηρεάσει η διακοπή. Αν και είναι σοβαρό πρόβλημα, που δεν θα έχουμε τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Θα φύγουν 10-12 ποδοσφαιριστές για τις υποχρεώσεις του με τις εθνικές τους ομάδες και δεν θα έχουμε πολύ χρόνο όλοι μαζί. Σκεφτείτε ότι θα φύγουν όλοι οι αμυντικοί μας…».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Αυτά τα ματς είναι διαφορετικά. Είναι ντέρμπι και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Πάντως, ναι, θα ήθελα να έχουμε το ίδιο καλή απόδοση όπως στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Άρη. Θα είναι κάτι θετικό. Αν και αυτό που έχει σημασία σε αυτά τα ντέρμπι είναι να παίρνεις τη νίκη».

Καταλήγοντας, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Βιθέντε Μόνχε: «Είναι πολύ γρήγορος και μάχεται πολύ μέσα στο παιχνίδι. Είναι μαχητής και σκληρός. Είναι χρήσιμος για παιχνίδια που υπάρχουν δυνατές μονομαχίες και θέλεις δύναμη και ένταση. Πάντως, ήταν απίστευτο το γκολ που έχασε. Εάν το είχε βάλει, θα ήταν πολύ όμορφο, αλλά δυστυχώς δεν μπήκε…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε