Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Θέλω 22-23 παίκτες στο ρόστερ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και τυπικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:
 
Για τα φιλικά επί κυπριακού εδάφους και την σημασία τους:
 
“Ήταν διαφορετικά αυτά τα φιλικά παιχνίδια και τα χρειαζόμασταν γιατί δεν έχουμε επίσημα ματς πρωταθλήματος. Το επίπεδο προπόνησης είναι τώρα διαφορετικό γιατί δεν έχουμε την πίεση των επίσημων αγώνων. Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές και φάνηκε η διαφορά μεταξύ των παικτών που δεν είχαν παίξει τον ίδιο αριθμό αγώνων. Ήταν πολύ σημαντικά για μας αυτά τα φιλικά για να κρατήσουμε τους παίκτες μας σε εγρήγορση”.
 
Για το μέλλον των πρώην δανεικών (Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Γκαλίτσιος):
 
“Είναι διαφορετικό να βλέπεις αυτούς τους παίκτες στις ομάδες που έπαιζαν δανεικοί από το να τους βλέπεις εδώ. Είναι διαφορετικό να κάνουν προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και είναι καλύτερο γι’ αυτούς αλλά και για μας. Μπορεί να έρθουν μαζί μας, να προετοιμαστούν. Δεν ξέρω ακόμα θα δούμε”.
 
Για την προετοιμασία σε Αυστρία και Ολλανδία:
 
“Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε με τους συνεργάτες μου πόσοι ακριβώς παίκτες θα έρθουν στο Σέεφελντ. Είναι πολλοί παίκτες και τους ξέρουμε. Κάποιοι νέοι θα έρθουν. Θέλω 22-23 παίκτες στο ρόστερ. Είτε είναι 21, είτε 22 μέχρι εκεί”.
 
Για το πολύ μεγάλο χρονικό κενό μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων της επόμενης περιόδου:
 
“Φέτος για εμάς ήταν δύσκολα. Το τελευταίο ματς ήταν στις 17 Απριλίου και το πρωτάθλημα για εμάς έχει τελειώσει ουσιαστικά από τον Μάρτιο. Το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι είναι στις 28 Αυγούστου. Υπάρχουν και τα ματς των εθνικών ομάδων και θα ξεκινήσουμε από τις 4 Ιουλίου την προετοιμασία για ένα ματς τον Αύγουστο. Έχουμε τελειώσει από τον Μάρτιο και το θέλαμε βέβαια αυτός καθώς στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε γρήγορα τον τίτλο”.
 
Για την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του και την επιθυμία του να τους ικανοποιεί:
 
“Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και είναι λογικό. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, οπότε πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε και να το διασκεδάσουμε όλοι. Για μένα είναι πολύ καλό που με αναγνωρίζουν, φωνάζουν το όνομα μου και με θέλουν στην ομάδα. Εγώ κάνω τα πάντα για να τους ικανοποιώ, θέλω ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν”.
 
Για τη διοργάνωση του Champions League:
 
“Είναι καλύτερο για την ομάδα ότι η προετοιμασία θα ξεκινήσει με μένα και έτσι θα έχω την δυνατότητα να φτιάξω την ομάδα. Πρέπει να αποδείξουμε πολλά πράγματα. Γενικά πάντως, πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι πιο δυνατό για να υπάρχει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Θα παίξουμε πάντως στο Champions League και εκεί πρέπει να είμαστε δυνατοί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε