Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Χριστούγεννα στην κορυφή

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να κλείσει ο Ολυμπιακός το 2011 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έθεσε ως στόχο ο Ισπανός τεχνικός που μίλησε και για τους παίκτες που περιμένει να επιστρέψουν μετά την διακοπή. Πέτριτς: “Με θέλει ο Ολυμπιακός”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε στη NOVA

-Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα κλείνει ο πρώτος μεγάλος κύκλος για τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αν εξαιρέσουμε την εκκρεμότητα του κυπέλλου με τον Πιερικό. Είστε ικανοποιημένος απ’ την πορεία της ομάδας σας, αλλά και το αγωνιστικό πρόσωπο των παικτών σας;
«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσουν τα παιχνίδια που απομένουν στον πρώτο γύρο. Στην πραγματικότητα έχουμε να δώσουμε δύο αγώνες, γιατί υπολογίζουμε και το ματς με τον Ατρόμητο. Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι το τελευταίο της χρόνιας για το πρωτάθλημα και θέλουμε να το κερδίσουμε. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι απ’ το πώς έχουν ανταπεξέλθει έως τώρα οι ποδοσφαιριστές, γιατί περάσαμε μία περίοδο με πολλούς τραυματισμούς και πολλά προβλήματα. Γενικώς είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς έχουν ανταπεξέλθει οι παίκτες μας».

-Θεωρείτε πως ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των τραυματισμών και της κόπωσης απ’ τα συνεχόμενα ματς;
«Ναι, είχαμε πολλά προβλήματα. Όμως σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι απ’ το πως έχουν ανταπεξέλθει οι παίκτες, όπως είπαμε, με εξαίρεση μία κακή ημέρα που είχαμε στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά και να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, ώστε να επανέλθουν και οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν προβλήματα, όπως ο Μακούν, ο Γέστε και ο Ιμπαγάσα οι οποίοι ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να είμαστε πλήρεις στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς».

-Παρά τις πολλές απουσίες παικτών που σχετίζονται με το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, η ομάδα σας κατορθώνει και πολλές ευκαιρίες να δημιουργεί, αλλά και πολλά γκολ να πετυχαίνει. Πως το καταφέρατε;
«Υπήρχαν φορές που έπρεπε να μετακινήσουμε παίκτες απ’ τις θέσεις που παίζουν συνήθως σε κάποια άλλη θέση γιατί είχαμε ανάγκη να καλύψουμε ένα κενό. Όπως είναι η περίπτωση του Μανιάτη. Ο Μανιάτης σε εμάς, στον Ολυμπιακό, συνήθως έπαιζε ακραίος αμυντικός. Ξέραμε, όμως, πως στον Πανιώνιο είχε παίξει στο κέντρο του γηπέδου. Τον δοκιμάσαμε και ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Κυρίως γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Ίδια είναι και η περίπτωση του Ποτουρίδη, ο οποίος αναγκάστηκε πολλές φορές ν’ αλλάξει θέση απ’ όπου έπαιζε συνήθως. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί έχουμε τη δυνατότητα ν’ αλλάζουμε τις θέσεις και να μας βγαίνει σε καλό. Και επίσης η ομάδα ολόκληρη ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις αλλαγές».

-Πριν απ’ την 14η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Σας απασχολούν τα στοιχεία αυτά και γενικότερα η στατιστική;
«Όχι πολύ. Όχι, τα νούμερα δεν παίζουν και τόσο πολύ μεγάλο ρόλο. Πάντα έχουν ένα νόημα, μία σημασία. Όμως πρέπει να τα βλέπεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερες αποτυχίες από εμάς. Μπορεί να είμαστε μπροστά, αλλά έχει δύο αγώνες λιγότερους απ’ τον Ολυμπιακό. Ίσως τα δικά μας νούμερα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ απ’ το γεγονός πως έχουμε πετύχει πάρα πολλά γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Οπότε πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα νούμερα και να κοιτάμε, όμως πάντα από συγκεκριμένη οπτική γωνία».

-Τι εικόνα έχετε για τον ΠΑΣ Γιάννινα;
«Είναι μία ομάδα η οποία προσπαθεί να δημιουργεί παιχνίδι και να παίζει ποδόσφαιρο, το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να το καταφέρεις. Έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης ποιότητας και αρκετούς γνωστούς σε εμάς, όπως είναι ο Πάντος, ο Ζαϊρί και ο Πατσατζόγλου. Είναι παίκτες τους οποίους ξέρουμε αρκετά καλά. Υποθέτουμε πως όπως εμείς θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά αρκετά καλά, το ίδιο θα θέλουν και εκείνοι. Οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

-Μετά από δύο αγώνες στην Περιφέρεια, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Καραϊσκάκη. Πάντως, ο κόσμος της ομάδας δεν πρέπει να σας έλειψε γιατί έκανε αισθητή την παρουσία του σε Κέρκυρα και Λιβαδειά. Συμφωνείτε;
«Εκτός απ’ τα λίγα παιχνίδια που δεν μπορούν να ταξιδέψουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ξέρουμε πως πάντα θα είναι στο πλευρό μας. Όχι μόνο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και στα κοντινά ταξίδια που μπορούν εύκολα να έρθουν, όπως είναι η Λιβαδειά. Αλλά ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν παίξαμε στο Λονδίνο, στο Ντόρτμουντ ή στη Μασσαλία, πάντα ήταν πιστοί και μας ακολουθούσαν. Ξέρουμε πως πάντα μπορούμε να βασιζόμαστε στη βοήθειά τους. Βέβαια, πολύ περισσότερο στο Καραϊσκάκη. Και πάντα ξέρουμε πως μπορούμε να υπολογίζουμε πάνω τους».

-Θα ήθελα να μου κάνετε μία ευχή που μπορεί να πιάσει τόπο και να πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά.
«Δεν ξέρω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό. Αλλά τώρα που περνάμε μία περίοδο μεγάλης κρίσης -η Ελλάδα είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα, όπως και η Ισπανία είναι ένα μεγάλο παράδειγμα στην Ευρώπη- θα ήθελα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με λίγη περισσότερη αισιοδοξία».


Πέτριτς: Με θέλει ο Ολυμπιακός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε