Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βαλβέρδε:Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό – Δεν με απασχολούν οι φήμες

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ευτυχισμένος στην  Ελλάδα αλλά δεν θέλησε να πει το παραμικρό για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ανεβαίνει η ρήτρα του Μιραλάς στα 10 εκ. ευρώ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε…

Για το βαρύ πρόγραμμα: «Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι στον ΟΦΗ. Και από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι οι αγώνες, για το πρωτάθλημα, το Europa League αλλά και για το Κύπελλο. Έτσι είναι σημαντική η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά πλέον θα είναι όλοι μαζί για την δύσκολη συνέχεια. Παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει κανονικά». 

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί σε τρία μέτωπα: «Αυτό θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως μπορούμε να το αντέξουμε. Στο Κύπελλο μας έχουν μείνει δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε». 

Για το ματς με τον ΟΦΗ: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Σε δύσκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνεις καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0, η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι’ αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε. Αυτό δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί τώρα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μέταλιστ όμως πρώτα πρέπει να κερδίσουμε αυτό με τον ΟΦΗ. Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλιστ». 

Για τις απουσίες του τιμωρημένου Τζεμπούρ και του τραυματία Πάντελιτς: «Δεν με απασχολούν οι απουσίες, μπορεί να παίξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και ο Φουστέρ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις». 

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ναι μεν το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα κρίνεται στα παιχνίδια που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, όπως και εμείς. Όπως και να’ χει, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος». 

Για την πορεία στην Ευρώπη: «Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Έτσι σήμερα κρίνεται ως επιτυχημένη η πορεία μας όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε. Είναι σίγουρο πως θέλουμε να συνεχίσουμε, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε, η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Σίγουρα πάντως θέλουμε να συνεχίσουμε». 

Για τους αγώνες με τη Μέταλιστ: «Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ». 

Για την παρουσία του Ρόι Κάρολ: «Πολύ πιο δύσκολα προσαρμόζεται ένας παίκτης απ’ ότι με ένας τερματοφύλακα. Για τον τερματοφύλακα είναι πολύ πιο εύκολο και γι’ αυτό είχε αυτή την απόδοση ο Κάρολ». 

Για τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι: «Δεν πιστεύω πως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τους παίκτες μου ότι δίνουν τα πάντα ακόμα και αν δεν έχει γίνει συζήτηση για τα συμβόλαιά τους. Όπως οι Ιμπαγάσα, Μοδέστο και άλλοι. Δεν με απασχολεί καθόλου γιατί δεν έχω κανέναν παράπονο κανέναν, ούτε από τους δανεικούς». 

Για το θέμα του συμβολαίου του: «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω τώρα. Αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και τον πρόεδρο μόνο. Αν υπάρξει κάτι θα σας το ανακοινώσουμε». 

Για το αν είναι ευχαριστημένος στην Ελλάδα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, όχι μόνο από αυτή τη θητεία μου, αλλά και από την πρώτη. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται άψογα, όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα… Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είμαι ένας ξένος που του έδωσε δουλειά η Ελλάδα και ξέρω ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα. Ξέρω ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντα καλά, στο τέλος όμως ξέρω ότι θα είμαι ευχαριστημένος». 

Για τις φήμες περί Μπαρτσελόνα: «Δεν με απασχολούν καθόλου αυτά τα δημοσιεύματα. Αυτά είναι δημοσιογραφικές ιστορίες. Κάποιες φορές σε βάζουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάποιες φορές σε πετάνε στο δρόμο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε