Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βασιλακόπουλος: Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι – Σταματήστε την απεργία και ελάτε να μιλήσουμε

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Μετά από τη συνάντηση των προέδρων των ΚΑΕ, της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα στους παίκτες να σταματήσουν άμεσα την απεργία και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Με επίσημη ανακοίνωση, οι παράγοντες του αθλήματος προτρέπουν τους παίκτες να τελειώσουν την απεργία και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά.

Κοινή δήλωση ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΑΕ Α1

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας και στην οποία παραβρέθηκαν οι 13 από τις 14 ΚΑΕ (απουσίαζε το Περιστέρι λόγω της κηδείας του παλιού αθλητή της ομάδας, Νίκου Φάσουρα) έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προκλήσεις που δέχεται το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν να το περιθωριοποιήσουν και που δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα και σε ορισμένους χώρους του αθλήματος. Πάνω από όλα κι όλους είναι το μπάσκετ, το άθλημά μας, που όλοι το υπηρετούμε από διάφορες σκοπιές. Είναι η προστασία και η ενότητα του αθλήματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αναδείχτηκε συμφωνία όλων των παρισταμένων να προστατεύσουν το άθλημα, πέραν από τις όποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα και γι’ αυτό ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες. …”

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για το μπάσκετ που δεν είναι μπασκετάκι αλλά μπασκετάρα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι το μπάσκετ είναι όλοι μαζί και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος κάλεσε τους πάικτες να τελειώσουν την απεργία.

Οι δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης.

Γιώργος Βασιλακόπουλος: “Παρόλες τις διαφωνίες που υπήρξαν επιτευχθεί μια σύνθεση. Μια σύνθεση που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε με μια λέξη: γροθιά. Είμαστε όλοι μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και ενδεχομένως αυτές που θα έρθουν στο μέλλον.

Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι. Είναι και θα είμαι μπασκετάρα. Η Ελλάδα είναι μεγάλη δύναμη και σε συλλογικό και σε Εθνικό επίπεδο. Είμαστε παγκόσμια δύναμη και έτσι πρέπει να μας βλέπουν όλοι. Παρόλες τις ύποπτες επιθέσεις που δεχόμαστε και σε όσους έπεσαν στην λούμπα να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βγάλουν τα μάτια τους, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι.”

Θανάσης Γιαννκόπουλος: “Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ομάδων της Α1. Ολοι θέλουμε το συμφέρον του μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Υπήρχαν διαφωνίες, καθώς κάποια πράγματα τα βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά είμαστε ενωμένοι.

 
Η απεργία πρέπει να σταματήσει. Μπορεί ορισμένα αιτήματα των παικτών να είναι δίκαια, όμως, κάποια είναι άδικα. Επιπλέον δεν γίνεται να τα συζητάμε μια μέρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μας είπαν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπασκετ είμαστε εμείς και αυτοί. Δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για να τα απολαμβάνουν και τώρα μας πουλάνε μούρη και έχουν εξτρεμιστικές απόψεις. Το λάθος ξεκίνησε από τρόπο που χειριζόταν ο ΕΣΑΚΕ τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και ο Καρατζάς. Δεν παίρναμε κρατική επιχορήγηση και αρκούμασταν στα τηλεοπτικά. Κάποιοι επενδύουν πολλά και κάποιοι άλλοι φυτοζωούν. Δεν μπορεί το κράτος να δίνει ψίχουλα και να καθορίζει τις διατάξεις. Αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ.Βασιλακόπουλο που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός του μπάσκετ. Πρέπει να δώσει λύση και θα σταθούμε δίπλα του.”

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Ήταν καλό και ενωτικό το κλίμα. Ο κ.Βασιλακόπουλος κάλεσε όλους όσους αγαπάμε το μπάσκετ και επενδύουμε σε αυτό. Η απεργία είναι ενάντια μπασκετ και κάνει κακό στους χορηγούς. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ μας καλύπτει όλους.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε