Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Βασιλιάδες» του κόσμου οι Μαϊάμι Χιτ! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

«Βασιλιάδες» του κόσμου οι Μαϊάμι Χιτ! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Το ήθελαν, το πήραν, το πανηγύρισαν έξαλλα! Ο «βασιλιάς» ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Κρις Μπος και η παρέα τους πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο πέμπτος τελικός κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φάνηκε από την αρχή πως είχε τη σφραγίδα των Χιτ. Προηγούνταν 3-1 στις νίκες και δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γι’ αυτό άλλωστε μαζεύτηκαν οι Big 3 (Τζέιμς, Γουέιντ, Μπος) στην ίδια πόλη.

Η κόρνα της λήξης έδειξε 121-106 υπέρ των γηπεδούχων και η American Airlines Arena πήρε… φωτιά! Το καμάρι της πόλης πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Ο «Βασιλιάς» τους πανηγύριζε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Άκουσε πολλά όταν άφησε το Κλίβελαντ για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο. Τώρα, δικαιώθηκε…




Ήταν μια μαγική βραδιά: ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε triple double με 26 πόντους, 13 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Απόλυτα δικαίως MVP (και του αγώνα και των τελικών), πήρε και το βραβείο από τα χέρια του θρύλου Μπιλ Ράσελ.
Αλλά είπαμε, οι Χιτ πετούσαν φωτιές.

Άντε, τον Τζέιμς τον σταματάς. Βρίσκεις λύση για Γουέιντ και Μπος. Αλλά οι Θαντερ είδαν από το… πουθενά ένα Μίλερ από άλλο πλανήτη, να τους «σκοτώνει» με 23 πόντους και 7/8 τρίποντα. Ήταν γραμμένο στα… άστρα: ο τίτλος προοριζόταν για τους Χιτ.



Ακόμη και το παιχνίδι έδειχνε ότι εκεί θα πήγαινε. Κέβιν Ντούραντ (32π., 11 ριμπ.,) και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (19π.) ήθελαν, αλλά μάλλον δε μπορούσαν. Ο ένας είναι 7 λάθη και ο δεύτερος 4/20. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο πρώτο μέρος επαφή με το σκορ, αλλά επί της ουσίας χωρίς να απειλούν. Έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο -10 (59-49), προσπάθησαν να κάνουν το comeback στο τρίτο 12λεπτο, αλλά και πάλι έπεσαν σε… τοίχο. Ακόμη κι ο Μπος ευστοχούσε έξω από τα 6,75! Ο δε Γουέιντ όχι μόνο σκόραρε (20 πόντοι) αλλά έκανε και 3 τάπες…




Όταν στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Μίλερ με άλλα 2 τρίποντα έκανε το 101-74, κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Λίγο αργότερα, ο προπονητής της Οκλαχόμα απέσυρε τους Ντούραντ, Γουέστμπρουκ. Αυτό, αλλιώς, λέγεται και «ρίχνω λευκή πετσέτα». Και τότε, άρχισαν οι πανηγυρισμοί!
Η αξία του ηττημένου....
... δίνει δόξα στον νικητή!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε