Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλης Ξενιάδης: Αυτός θέλει να πάρει την ΑΕΚ!

Βασίλης Ξενιάδης: Αυτός θέλει να πάρει την ΑΕΚ!

Αγωνία τέλος! Έγινε γνωστό το όνομα του Έλληνα επενδυτή που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ. Μέχρι αύριο το ραντεβού του Ξενιάδη με τον Αδαμίδη. Ποιος είναι ο εφοπλιστής και δηλωμένος οπαδός της “Ένωσης”.

Με τον Βασίλη Ξενιάδη θα συναντηθεί, πιθανότατα την Παρασκευή, ο Σταύρος Αδαμίδης για να συζητήσουν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του Έλληνα εφοπλιστή οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν και πρόθεση του υποψήφιου επενδυτή είναι να βάλει άμεσα περίπου 3 εκατ. Ευρώ για να καλυφθούν οι οφειλές της ΠΑΕ, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα οριστεί πιθανότατα τον Φεβρουάριο.

Το βιογραφικό του Βασίλη Ξενιάδη, όπως δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα επιχείρησής του:

«Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά και είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική. Στη συμπληρωματική προς αυτά τα επιτεύγματα έχει ένα ΜBA. Πριν τη λειτουργία της Global Business Energy έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μέσα από τις διεθνείς τράπεζες, κληρονομώντας μία διαφορετική εμπειρία στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα. Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού. Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε όλο τον κόσμο με τα προγράμματα Ενέργειας, Ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι στην Αθήνα και τα γραφεία στο εξωτερικό είναι στο Χονγκ Κονγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Κίνα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι παντρεμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ μιλάει εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε